Belkin da startul la accesorii pentru dispozitivele cu port Lightning de la Apple

Belkin da startul la accesorii pentru dispozitivele cu port Lightning de la Apple

Chiar daca se pare ca Apple nu a dat drumul in masa la productia de accesorii ,,Made for iPhone 5” catre alti producatori, cei de la Belkin au luat initiativa. Astfel, compania a putut sa se promoveze pe site-ul sau, cu formulari de genul ,,first and only” cu referire la un incarcator de masina pentru noile iDevice-uri.

Accesorii Belkin Lightning

Cu doar 30 dolari si livrare incepand cu data de 15 a acestei luni, Belkin tocmai a anuntat primul incarcator de masina compatibil cu noile iDevice-uri ce integreaza conectorul Lightning. Cu toate ca are o putere de 2,1 amperi si 10 W, un avantaj important la capitolul performanta, un detaliu negativ legat de acest nou cablu de incarcare este dat de lipsa unui port USB. Practic nu-l veti putea folosi decat pentru noul iPad, iPad mini, iPhone 5, iPod Touch, iPod Nano si pentru nimic altceva.

Tot Belkin, la  acelasi pret de 30 dolari a realizat un dock de iPhone 5 care vine fara cablu Lightning, un aspect neobisnuit pentru compania de accesorii. Practic, pentru a utiliza dispozitivul din imaginea de mai sus sunteti nevoit sa va trageti prin dock-ul de plastic propriul cablu original primit de la Apple in cutia noului iPhone. In schimb, pentru faptul ca Apple a mutat mufa de casti in partea de jos a smartphone-ului, macar semnalul audio este trimis cu usurinta la capatul opus al dock-ului prin intermediului unei mufe de 3,5 mm.

Odata cu lansarea unui numar din ce in ce mai mare de accesorii compatibile lightning vom intelege cat de stricte sunt retrictiile impuse de Apple pentru noi accesorii. Pana atunci, presupunem ca Belkin a avut motivele lui in ceea ce priveste decizia de design si constructie a noilor dispozitive.

Citește și: