Noi probleme cu conectorul Lightning

Noi probleme cu conectorul Lightning

Nu s-au risipit inca bine primele intrigi legate de conectorul Lightning din noul iPhone 5 si deja au aparut unele noi legate de primele accesorii compatibile cu acesta.Lightning Problems

In programul Made for iPod/iPhone/iPad (MFi) Apple tocmai a introdus noi reguli ce afecteaza creatorii de accesorii si conectori compatibili Lightning. Fiecare fabrica care isi propune sa asambleze gadgeturi sau banale cabluri cu conector Lightning vor trebui certificate direct de catre Apple inainte sa poata purta cu mandrie sigla MFi pe cutie. Aceasta regula, in cuvintele Apple, este definita astfel: ,,Doar Producatori Licentiati MFI vor putea sa achizitioneze in masa cantitati de conectori Lightning”. Cu alte cuvinte, s-ar putea ca nimeni altcineva in afara de Apple sa nu aiba dreptul nici macar sa produca conectori  Lightning ci doar sa achizitioneze respectiva mufa de la gigantul din Cupertino pentru propriile accesorii. Pentru a confirma ca noile reguli nu se afla doar la nivel de zvonuri, surse oficiale din compania americana au afirmat ca pana la aceasta ora nici un producator de accesorii nu a fost autorizat, in conditiile in care au trecut deja 2 saptamani de la lansarea noului smartphone.

Din pacate, situatia neclara actuala a producatorilor de accesorii nici macar nu se va limpezi prea curand. Abia in luna noiembrie a promis Apple ca va organiza un eveniment pentru a lamuri detaliile noului program MFi. In concluzie, nu putem decat sa speram ca de Craciun sa vedem in magazine primele dock-uri audio sau solutii de integrare in masina a noului iPhone 5.

In principiu, ar mai trebui lamurita problema costurilor pentru respectivele accesorii. Din pacate, cu atat de multe variabile in ecuatie, indiferent de gradul de optimism pe care il posedati, sansele sunt ca preturile sa fie substantial mai mari decat versiunile actuale ale unor produse aproape identice.