HP merge prost – cifrele o confirma

HP merge prost - cifrele o confirma

HP

HP si-a anuntat astazi rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al acestui an si sunt dezastruoase.

Din incasari de 30,7 miliarde dolari la nivel global, profitul inregistrat de HP pe ultimele 3 luni este de doar 1,6 miliarde, cu 31% mai mic decat in 2001. In cazul in care cautati partea plina a paharului, scaderea de 31% este mai mica de cea de 38% inregistrata pe primul trimestru al acestui an.

Imaging and Printing Group (IPG), sau divizia de imprimante, dupa cum ii zic apropiatii, a inregistrat o scadere de 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Desi se preconiza la un anumit nivel acest trend, incepe sa devina evident ca in acest segment de piata nivelul cererii este in scadere. Pe partea de profit, IPG a inregistrat o scadere de 15% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Nici computerele, sau The Personal Systems Group, nu mai aduc atat de multi bani ca pe vremuri. De la an la an s-a inregistrat o scadere de 1% la numarul de produse livrate, in contextul in care cererea de asemenea a scazut. Profitul din acest domeniu a scazut cu 4 procente pentru HP. Scadere a fost la vanzarile de laptopuri, de 6%, in timp ce vanzarile de desktop-uri au crescut cu 5%.

Din pacate, si HP se duce considerabil in jos daca nu-si consolideaza o prezenta solida in domeniul tabletelor, al ultrabook-urilor sau, daca sunt intr-un moment de inspiratie, poate chiar al smartphone-urilor.

Citește și: