14 nov. 2012 | 12:10

Google cocheteaza cu o alternativa la AirPlay

ACTUALITATE
Google cocheteaza cu o alternativa la AirPlay

In timp ce AirPlay devine un standard de streaming adoptat de producatori precum Bose sau JBL, Google cocheteaza cu o alternativa cu functionalitate limitata ce implica, ca si in cazul Apple, achizitia unui nou gadget conectat la TV.  Google TV YouTube AirPlay alternativa

Daca sunteti posesor de Google TV si smartphone cu Android, datorita unui update la aplicatia de YouTube, disponibila in aceste zile pe Google Play, puteti face streaming wireless de continut video intre telefon si TV. Este adevarat ca aceasta functionalitate este momentan limitata doar la aplicatia YouTube insa totodata vine cu un bonus de functionalitate semnificativ fara nici un fel de cost suplimentar. Pe de alta parte, nu stiu daca doar aceasta functie justifica achizitia unui dispozitiv compatibil Google TV.

In orice caz, daca aveti deja la dizpozitie dispozitivele implicate si ati instalat noua versiune a aplicatiei YouTube singurul lucru de care mai trebuie sa aveti grija este sa aveti in aceeasi retea WiFi atat Google TV-ul cat si smartphone-ul cu Android. DIn acel moment este suficient ca atunci cand rulati un clip de telefon sa apasati pe noul buton marcat TV pentru a vedea respectivul continut redat in timp real pe televizor. Nu este necesara nici o configurare suplimentara, partea de interconectare se realizeaza automat. Ca un mic detaliu, orice smartphone din reteaua locala poate adauga clipuri noi la lista de redare a dispozitivului Google TV si nu exista momentan nici o metoda prin care un singur telefon sa aiba acces exclusiv la aparatul conectat la televizor.

Mai ramane sa vedem integrata si  posibilitatea streamingului de muzica de pe smartphone pe Google TV si subit doua dintre functiile care faceau Nexus Q atat de special vor fi disponibile unui numar mult mai mare de utilizatori.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele