Noi rapoarte contradictorii legate de grevele de la Foxconn

Noi rapoarte contradictorii legate de grevele de la Foxconn

Nu a trecut mult din momentul in care anuntam o noua greva desfasurata la uzinele Foxconn. Problema cu informatia de mai sus este insa ca, desi poate fi confirmata de pe mai multe site-uri, un reprezentant al companiei tocmai a facut publica o negare a existentei evenimentului.Greva Foxconn Apple iPhone 5

Dupa cateva zile in care trusturi de presa precum Reuters au confirmat grevele de la Foxconn din Zhengzhou – China in care erau implicate 3000 – 4000 de angajati, respectivele zvonuri tocmai au fost desfiintate. Problema este ca informatiile initiale veneau de la sediul organizatiei China Labor Watch din New York in timp ce dezmintirile veneau de la Foxconn China, motiv pentru care o discrepanta este posibila.

Compania chineza recunoaste ca au fost niste proteste de mici dimensiuni pe 1 si 2 octombrie la fabricile din Zhengzhou insa neaga alte evenimente mai recente. Tot prin acest comunicat de presa, Foxconn profita de ocazie pentru a nega orice probleme cu productia iPhone 5, ,,in aceasta perioada importanta pentru Apple”. Pentru ca pachetul sa fie complet, aceeasi companie a afirmat ca desi au existat muncitori care au lucrat in zilele de sarbatoare nationala din China, acestia au facut-o voit si au primit de 3 ori mai multi bani pentur respectivele zile.

Pentru a incurca si mai mult situatia, in acelasi timp, Reuters vine cu noi informatii legate de evenimentele din ultimele zile din Zhenzhou provenite de la agentia de presa Xinhua. Din cate se pare, un purtator de cuvant al guvernului a declarat ca 100 de muncitori de la controlul calitatii au refuzat sa lucreze pentru o ora, vineri, dupa ce un coleg de al lor a fost batut din cauza nerespectarii unor standarde de calitate mai stricte. ,,Instructiunile pentru controale de calitate mai stricte aferente productiei de iPhone 5 vin de la Apple Inc. ca o urmare a mai multor plangeri provenite de la clienti nemultumiti cu defectele fizice ale noului telefon.”

In final exista 3 versiuni diferite ale evenimentelor de la uzinele Foxconn din Zhengzhou China: Agentia de presa Xinhua, Foxconn si China Labor Watch. Desi adevarul este undeva la mijloc, va vom tine la curent daca vom mai vedea informatii noi pe acest subiect.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: