Facebook vs. Yahoo – runda a doua

, 04 Apr, 12:10

Yahoo-vs-Facebook-infringement-1

Tot anuntam zilele trecute ca proaspata achizitie de patente de catre Facebook anunta un nou proces impotriva Yahoo! si se pare ca am avut dreptate.

Avand in vedere ca in urma cu cateva saptamani Yahoo! initia un proces impotriva Facebook pe motivul evident de incalcare de patente, in aceste zile pe langa faptul ca Facebook se bate cu pumnul in piept ca respectivul proces nu este fondat pe ceva real, initiaza la randul ei un proces.

Printre cele 10 patente care sunt subiectul procesului intentat de catre Facebook celor de la Yahoo! se numara, de exemplu, „generarea de feed-uri personalizate cu povesti pentru membrii unei retele sociale” sau tagging-ul de continut digital foto/video. Ca o urmare a noului proces, Ted Ullyot – General Counsel pentru Facebook a declarat „Desi initiem propriile plangeri legate de incalcarea de patente, facem acest lucru ca un raspuns la decizia neinspirata a Yahoo! de a-si ataca unul din parteneri si de a prioritiza procesele in fata inovatiei.” Dupa ce a inceput in martie razboiul impotriva Facebook, un reprezentant al Yahoo! a declarat „Avem o responsabilitate fata de actionari, angajati si parteneri de a ne proteja drepturile de proprietate intelectuala.”

Descriind primul proces Yahoo! versus Facebook, cea mai ghidusa comparatie ii apartine lui Randi Zuckerberg – fost Marketing Director la Facebook: „Chestia asta cu Yahoo! pentru mine este similara la nivel business cu momentul in care o celebritate participa la ‘Dansez pentru Tine’ ca un ultim efort de a salva o cariera.”

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail