Razboi proaspat: Facebook vs. Yahoo

Razboi proaspat: Facebook vs. Yahoo

Razboi proaspat Microsoft VS Yahoo

Desi Yahoo! punea de mult la cale un proces impotriva Facebook, se pare ca in acest moment zarurile au fost aruncate. AllThingsD confirma inceperea „luptelor” dintre cei doi giganti online, pe motiv de incalcare a patentelor pentru retele de socializare si pentru publicitate online.

Ce-i drept, in aceasta etapa doar a fost inaintat dosarul si urmeaza o perioada lunga de asteptari pana la primele infatisari, insa companiile nu au pierdut timpul cand vine vorba de declaratii. Merita retinut ca acest proces a fost initiat dupa ce negocierile in afara tribunalului dintre Facebook si Yahoo! nu au mai functionat si nu s-a mai ajuns la nici un rezultat.

„De-a lungul anilor, Yahoo! a investit in cercetare si dezvoltare resurse substantiale, care s-au reflectat in numeroase inventii tehnologice patentate licentiate de alte companii. Aceste tehnologii reprezinta fundatia intregii afaceri, care angreneaza peste 700 milioane de vizitatori unici si definesc spiritul inovativ pe care Yahoo! a fost construit. Din pacate, situatia cu Facebook ramane nerezolvata si ne simtim obligati sa cautam solutii la tribunalul federal. Suntem increzatori ca vom castiga.”

La putin timp, Facebook a dat replica: „Suntem dezamagiti de faptul ca Yahoo, un partener de afaceri longeviv al Facebook si o companie care a avut beneficii substantiale din asocierea cu Facebook, a apelat la tribunal. Din nou, am aflat de decizia celor de la Yahoo impreuna cu mass media. Ne vom apara cu vigoare impotriva acestor actiuni bulversante.”

Ramane sa vedem ce se mai schimba in aceasta situatie care se afla abia la inceput.