Facebook previne procese – achizitioneaza patente

, 25 Mar, 17:23

Facebook

Pentru ca Facebook este una dintre cele mai puternice companii la ora actuala, in acelasi timp este una si dintre cele mai bune victime pentru procese.

Avand in vedere ca procesele pe patente sunt omniprezente in aceasta perioada, Facebook s-a hotarat sa ia o atitudine preventiva foarte inteligenta. Bloomberg si AFP au confirmat achizitia de catre gigant a nu mai putin de 750 de patente de la IBM care se ocupa in mare parte cu software si retelistica. Este foarte mult, avand in vedere faptul ca pana in acest moment Facebook detinea doar 60 de patente. Cu proaspatul razboi intre Facebook si Yahoo!, aceasta achizitie nu putea sa vina intr-un moment mai bun.

Concluzia logica este ca, desi Facebook are mari probleme in a castiga lupta cu Yahoo! in tribunal fara sa plateasca o suma exorbitanta de bani, aceasta achizitie reprezinta baza pentru o solutie alternativa. Practic, sunt mari sanse ca la cateva zile dupa ce se va finalizarea achizitiei Facebook sa dea la randul iei Yahoo! in judecata, plecand de la noile patente in care a intrat in posesie si, cel mai probabil, la scurt timp sa ajunga la o intelegere la masa tratativelor.

In ceea ce priveste IBM, una din primele companii din domeniul calculatoarelor personale, face foarte multi bani din aceste vanzari si are si cu ce. In urma cu cateva luni, IBM le-a vandut celor de la Google nu mai putin de 2.000 de patente.

Vedem daca respectivele patente vor fi folosite pentru pace, si nu pentru razboi.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail