StarCraft II Multiplayer ar putea deveni free-to-play

, 24 Sep, 14:45

Se pare ca Blizzard doreste sa intre pe piata free-to-play, iar titlul care are cel mai mare potential de a deveni gratuit este StarCraft II. Nu este vorba despre varianta sa de single player, ci despre multiplayer-ul jocului, care este folosit in competitii eSports in toata lumea.

starcraft ii heart of the swarm

Motivul pentru incercarea de a crea o versiune free-to-play de StarCraft vine din dorinta de a oferi posibilitatea mai multor jucatori sa intre in joc, fara a fi nevoiti sa cheltuie cei 60 de euro. Din pacate insa, fiind un joc de strategie, este cam greu pentru Blizzard sa balanseze jocul pentru un sistem de microtranzactii, intrucat nu ar fi corect fata de jucatorii care nu platesc sa aiba accesul limitat la anumite trupe. In orice situatie, jocul nu va deveni gratuit prea curand.

Momentan StarCraft II: Heart of the Swarm abia a intrat in beta pentru cei care participa in concursuri eSports, iar o lansare ar putea avea loc inainte de sfarsitul acestui an. De asemenea, ultima parte a campaniei, Legacy of the Void va intra probabil in productie imediat dupa ce vom primi campania Swarm. Cu siguranta nu vom primi prea multe detalii despre modelul free-to-play pentru acest joc inainte de lansarea celor doua noi expansion-uri.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Deja exista o varianta „free-to-play”. Se numeste starter edition. Nu ai acces la ladder si poti juca numai cu terran pe cateva harti, insa poti juca multiplayer.

Cătălin Nițu

Evident e vorba de acces la tot multiplayer-ul nu doar la terran si inclusiv la meciuri ranked. Toata discutia a pornit de la eSports si de la faptul ca jocurile care sunt acum folosite in astfel de scopuri sunt fie gratuite (League of Legends, DOTA 2) fie la preturi foarte mici (Counter-Strike GO e 10 euro).

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail