DELL si noul portofoliu de produse revolutionare

DELL si noul portofoliu de produse revolutionare

DELL a prezentat astazi noile produse si strategii de piata pentru anul care vine, incluzand cateva produse  interesante, dintre care un ultrabook convertibil cu touchscreen si un ultrabook de business, si chiar si o tableta cu Windows 8 RT.

Dell Ultrabook
Dell Ultrabook

DELL ca si producator, intra in piata destul de tarziu am putea spune cu o solutie ultrabook veritabila. Dovada clara a ceea ce am vazut astazi este ca piata de consumer nu prezinta atat de mult interes din partea acestuia, la fel ca si piata de business. Si aici nu este doar impresia mea, cifrele vorbesc de la sine. Si nu este vorba de cifrele de vanzari ci de pretul dispozitivelor recent prezentate. Nu vreau sa ii discretidez, pentru ca ei stiu ce fac, si probabil o fac foarte bine. Insa u poti sa spui ca acel ultrabook convertibil este un produs consumer cand acesta se apropie de suma de 2000 Euro. Pana la urma piata de consumer este definita atat de cunostintele utilizatorului cat si de pretul platit pentru un astfel de dispozitiv.

Pe de alta parte un element din nou negativ pentru piata noastra de consumer, dupa cum a mentionat si un coleg de la alt site de profil, este lipsa posibilitatii ca utilizatorul sa isi configureze specificatiile unui laptop si sa il achizitioneze direct de pe site-ul producatorului, asa cum se intampla in multe alte tari.

Pe segmentul de servere si business au planuri mari in ceea ce priveste integrarea tuturor sistemelor folosite intr-o interfata de comunicare de tip cloud, indiferent ce sistem de operare folosesc acestea… doar ca pe moment se vor ocupa de cele cu Windows?!?

Este important insa de retinut ca sistemele de tip Blade folosite de rack-urile Dell vor fi mentinute inca cel putin pana in 2015, asta ca o usurare pentru administratorii de sistem care au ales acest producator pentru scalabilitatea oferita, si care probabil deja se gandesc cat de repede va trebui sa refaca infrastructura companiei pentru care lucreaza.

 

Dell XPS 12 – Ultrabook-ul tableta, sau hibridul prezentat astazi are o serie de specificatii interesante. Vine echipat in 4 variante de pret, cu o configuratie maxima cu procesor i7, 8 GB RAM si 256 GB SSD. Interesant este si display-ul FullHD, Glossy de 12 inchi care este sustinut de o rama metalica si se poate rabata peste tastatura, transformandu-se in tableta. Avand in vedere ca este dotat cu arhitectura x86, iar sistemul trebuie sa fie destul de robust pentru a rezista in timp, si greutatea acestuia este de aproximativ 1.5 kilograme. Mi se pare absolut aiurea delimitarea de pret, astfel, a treia varianta, care primeste un SSD de 256 GB, detine procesorul de pe cel mai ieftin model. Este totusi mai scump cu 300 de dolari!!

Dell XPS 12
Dell XPS 12

Mai jos aveti o galerie de imagini cu noul XPS 12, si da, stiu ca tabelul este in engleza, doar pe site-ul respectiv am gasit acest produs in acest moment.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Dell XPS 12/”/]

Dell Latitude E6430U
Dell Latitude E6430U

Dell Latitude E6430U – Este dupa cum spun si reprezentantii Dell, un Ultrabook de business, si pe buna dreptate. Detine toate elementele de scuritate necesare unui astfel de produs, incluzand cititorul de amprente, un slot pentru carduri de securitate, si posibilitatea controlului de la distanta si al criptarii datelor. Este echipat de asemenea cu unul dintre cele mai puternice procesoare i7 pentru acest segment, 3667U cu o frecventa de 2.0 GHz si un TurboBoost de 2.5 GHz, 4 GB memorie RAM, un display mat si, dupa cum se poate observa in imaginea de mai jos, un SSD pe mSATA de 256 GB. Acesta promite o autonomie de aproape 10 ore pentru lucru si o conectivitate cu noul docking station wireless de la Dell.

Dell Latitude E6430U SSD
Dell Latitude E6430U SSD

Acesta dispune de asemenea si de o conectica completa si atat sasiul cat si carcasa realizate din aliaj de magneziu cu aluminiu. Greutatea acestuia este tot in jurul valorii de 1.5 kilograme, despre disponibilitate nu stim inca prea multe detalii, avand in vedere ca nici pe site-ul international nu sunt prea multe date despre el. Trebuie sa recunosc insa ca este un produs foarte atragator, mai ales pentru acei „consumatori” care sunt atrasi de liniile mai agresive de design.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Dell Latitude E6430U/”/]

Dell XPS 10
Dell XPS 10

Dell XPS 10 – Astazi am vazut si tableta de 10 inchi a producatorului, ce ruleaza Windows 8 RT si este dotata cu un procesor Atom Z2760, detine pana la 64 GB memorie de stocare pe langa cei 2 GB memorie RAM si are o rezolutie a display0ului de 1366×768 pixeli. Alaturi de aceasta se afla desigur si docking-station-ul, o tastatura mai exact, extrem de asemanatoare cu Transformer-ul de la ASUS, care detine si un al doilea acumulator, ridicand autonomia produsului pana la 20 de ore de functionare. Draguta jucarie, al carei pret pleaca desigur de la 649 de dolari in Statele Unite. Este de altfel prima tableta ce beneficiaza de o baterie interschimbabila.

Dell Latitude Tablet baterie
Dell Latitude Tablet baterie

 

 

Citește și:
Etichete: