IdeaPad Yoga si ThinkPad Twist – Doua ultrabook-uri convertibile de la Lenovo

IdeaPad Yoga si ThinkPad Twist – Doua ultrabook-uri convertibile de la Lenovo

Uite ca sunt disponibile in mod oficial si la noi, vorbim desigur de noile ultrabook-uri Lenovo IdeaPad Yoga si Thinkpad Twist. 

Ideapad-Yoga-11_08

Lenovo este una din companiile care ne-a surprins in ultima vreme cu o multime de produse interesante, accesibile si care „imprumuta” din fiabilitatea fostelor laptopuri IBM. Pe segmentul de ultrabook-uri lenovo a intrat destul de timid, si, chiar daca au si ei in portofoliu un produs HighEnd, acel Lenovo X1, care nu este neaparat un ultrabook dupa configuratia hardware, nu le-a fost teama ca isi vor diminua vanzarile unui produs premium prin lansarea altor ultrabook-uri. Faceam o aluzie fina la Sony, care se pare ca nu vrea cu nici un chip sa renunte la seria Z pentru o varietate mai mare de ultrabook-uri.

Ideapad Yoga 11

Lenovo IdeaPad Yoga este disponibil in doua variante de diagonala, 11 si 13 inch diferenta de configuratie intre cele doua fiind majore. In primul rand cel de 13 inch functioneaza cu procesoare Intel Core iar cel de 11 inchi este bazat pe Tegra3, un procesor de tip ARM. Astfel, chiar daca ambele ruleaza WIndows 8, pe cel de 11 inchi nu ne putem astepta sa instalam aplicatii specifice procesoarelor x86, si va trebui sa ne rezumam la cele din Microsoft AppStore. Yoga 13 promite o autonomie de aproximativ 8 ore iar cel de 11 inchi se zice ca poate ajunge chiar si pana la 13 ore autonomie. Acestea sunt practic doua produse destinate segmentului de consumer. preturile pentru IdeaPad Yoga sunt de 3299 lei pentru modelul de 13 inchi, cu cea mai slaba configuratie, iar varianta de 11 inchi are un pret fix de3999 lei.

lenovo ThinkPad Twist

ThinkPad Twist pe de alta parte, este un produs ce are ca segment primar companiile si angajatii acestora. Diagonala lui este de 12.5 inch iar modul de rotire al ecranului este similar cu cel al laptopurilor mai vechi de la IBM sau Dell. Configuratia poate sustine procesoare Intel Core i7 si chiar si HDD-uri de 500 GB. Twist promite de asemenea o autonomie apropiata de 8 ore in ciuda faptului ca este extrem de subtire. Alternativ sunt disponibile si o serie de software-uri de comunicare, criptare a datelor si salvare in cloud pentru aceste modele. Pretul acestei bijuterii pleaca in configuratia minimia de la 4999 Lei.

Citește și: