13 aug. 2012 | 16:30

Cum vad tinerii telefonul perfect?

ACTUALITATE
Cum vad tinerii telefonul perfect?

Asa cum ne-am fi asteptat, tinerii din Romania sunt mari consumatori de tehnologie si implicit de telefoane inteligente, astfel ca nici nu mai concep un telefon fara acces la internet sau la retelele sociale.

Telefonul perfect pentru tineri

Un stiudiu realizat de EuroGsm arata ca tinerii stiu exact de ce au nevoie atunci cand vor sa-si schimbe telefonul. Acestia se orienteaza spre smartphone-urile de ultima generatie care le ofera atat accesul la o multime de functii si aplicatii cat si un anumit statut in grupul de prieteni.

Mai mult decat atat, majoritatea prefera unul dintre cele doua sisteme de operare, Android sau iOS si asta pentru ca dispun de o gama variata de aplicatii preinstalate si ulterior au posibilitatea de a descarca un numar impresionant de aplicatii din magazinele virtuale.

Conform EuroGsm, topul celor mai indragite si utilizate aplicatii este condus de Facebook, urmat de YouTube, Yahoo Messenger, Foursquare si Instagram. Cu alte cuvinte, socializarea online reprezinta de departe principala preocupare a tinerilor pe platformele mobile.

The PhoneGeeks, divizia de tehnica si telefonie mobila a EuroGsm, afirma ca cele mai multe intrebari si nelamuriri adresate de catre tineri, au legatura cu smartphone-uri de ultima generatie, precum iPhone 4, 4S sau Galaxy SIII, urmate de modele precum HTC One X si Xperia U. Astfel deducem ca in ciuda preturilor ridicate, cei mai tineri dintre utilizatori manifesta un interes foarte mare pentru modelele high-end, in special datorita dorintei de a fi in pas cu moda.

In concluzie, telefonul perfect pentru pustanii din Romania trebuie sa fie cat mai nou, cat mai performant, sa ofere acces la internet si mai ales la retelele sociale si nu in ultimul rand sa aiba un pret suficient de mare incat sa poata impresiona gasca.