Creatorii de antivirusi falsi sunt pedepsiti cu inchisoarea

, 18 Dec, 13:00

In urma cu cativa ani cand am descoperit care te invitau agresiv sa dai bani pentru a scapa de o infectie, mi s-a parut incredibil. Acum exista sute sau mii de astfel de programe de tip malware ai caror creatorii se imbogatesc.

fake antivirus pedepsit inchisoare tribunal

Mikael Sallnert, un suedez, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare si o amenda de 650.000 dolari pentru ca a participat intr-o filiera internationala de raufacatori cibernetici. Grupul international taxa utilizatorii dupa ce ii speria ca au computerul infectat cu un program gen antivirus fals. Intitulate aplicatii de tip scareware, deoarece se bazeaza pe frica oamenilor de a nu-si vedea computerul infectat, astfel de programe, in mod ilegal, si-au imbogatit creatorii. Doar in acest caz in care a fost implicat suedezul de mai sus s-au generat profituri ilicite in valoare de 71 milioane dolari. Luand in calcul faptul ca s-a luat de la fiecare utilizator o suma de maximum 129 dolari, business-ul s-a dovedit a fi foarte profitabil. Departamentul de justitie aproximeaza ca 960.000 de oameni au cazut in plasa ,,antivirusului” in cauza.

Sallnert este responsabil de procesarea a aproximativ 5 milioane dolari din cele 71 milioane. Incercand sa prinda restul gruparii, incearca sa gaseasca restul vinovatilor. In cazul in care sunteti infectati cu un astfel de program puteti completa o .

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail