FBI opreste o retea de hackeri cu ajutorul lui Facebook

FBI opreste o retea de hackeri cu ajutorul lui Facebook
18:00 13.12.2012

Facebook a fost de mare ajutor pentru FBI in a opri o retea de hackeri ce activa de ceva vreme, infectand peste 11 milioane de computere, si care a furat peste 850 milioane de dolari.

FBI si Facebook
FBI si Facebook

FBI a anuntat cea mai mare captura din istorie, arestand 10 participanti suspecti din aceasta retea de hackeri internationali. Acestia foloseau retele de tip botnet si atacau computerele din intreaga lume pentru a sustrage informatii personale ale victimelor si ale cartilor de credit ale acestora. Facebook a avut si el un rol important in aceasta actiune.

„Echipa de securitate de la Facebook a oferit asistenta agentiei in investigarea cauzelor ce stau la baza acestor infectii, identificarea victimelor si ale suspectilor implicati in aceste infectii cu malware. Yahos, acesta fiind numele lor, au atras utilizatorii de Facebook incepand cu luna Octombrie 2010 pana in aceeasi luna a acestui an, sistemele de securitate fiind capabile sa detecteze conturile afectate si sa ofere tool-uri pentru a indeparta aceste probleme.”

FBI precizeaza ca arestarile au avut loc in Bosnia si Herzegovina, Croatia, Macedonia, Noua Zeelanda, Peru, Anglia si Statele Unite, si vor continua pana la eliminarea completa a acestei amenintari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI