Cea mai recenta capsula a timpului a fost lansata in spatiu

Cea mai recenta capsula a timpului a fost lansata in spatiu

The Last Pictures este ultima capsula a timpului ce va putea fi folosita, de civilizatii viitoare, ca o poarta spre trecutul istoric al omenirii.

The Last Pictures Capsula timpului

Cu toate ca ideea de capsula a timpului este departe de a fi noua, prea putine astfel de dispozitive au fost lansate in spatiu. Last Pictures, proiectul lui Trevo Paglen, este una dintre exceptii.

O colectie de 100 de imagini alb/negru au fost adunate intr-o compilatie menita sa sintetizeze impactul cultural al rasei umane. Inainte de a fi trimise pe orbita, imaginile au fost trecute pe un disc ce a fost ascuns intr-o carcasa placata cu aur. Lansarea capsulei a avut loc pe 20 noiembrie iar prima destinatie a fost orbita geostationara, locatie ce-i va fi gazda pentru cateva miliarde de ani. In principiu, capsula ,,Last Pictures” ar trebui sa continue sa existe mult timp dupa ce planeta noastra s-a schimbat complet. Nici macar nu conteaza daca va fi descoperita de o generatie umana avansata sau de una extraterestra.

Incercand sa explice viziunea sa asupra acestui proiect, Paglen a afirmat intr-un inteviu pentru publicatia The Atlantic:

,,Acesta nu este un proiect menit sa explice extraterestrilor cu ce se ocupa oamenii si nici nu reprezinta o inregistrare perfecta a civilizatiei umane. The Last pictures este o colectie de imagini capabile sa explice cuiva din viitor ce s-a intamplat cu toti oamenii care au construit navetele spatiale moarte care graviteaza in jurul pamantului si cum acestia s-au sinucis.”

Chiar daca viziunea creatorului este destul de macabra, proiectul isi are meritul sau. In definitiv, astfel de initiative vor duce obiceiurile actuale in secolul viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI