Cea mai recenta capsula a timpului a fost lansata in spatiu

, 03 Dec, 09:00

The Last Pictures este ultima capsula a timpului ce va putea fi folosita, de civilizatii viitoare, ca o poarta spre trecutul istoric al omenirii.

The Last Pictures Capsula timpului

Cu toate ca ideea de capsula a timpului este departe de a fi noua, prea putine astfel de dispozitive au fost lansate in spatiu. Last Pictures, proiectul lui Trevo Paglen, este una dintre exceptii.

O colectie de 100 de imagini alb/negru au fost adunate intr-o compilatie menita sa sintetizeze impactul cultural al rasei umane. Inainte de a fi trimise pe orbita, imaginile au fost trecute pe un disc ce a fost ascuns intr-o carcasa placata cu aur. Lansarea capsulei a avut loc pe 20 noiembrie iar prima destinatie a fost orbita geostationara, locatie ce-i va fi gazda pentru cateva miliarde de ani. In principiu, capsula ,,Last Pictures” ar trebui sa continue sa existe mult timp dupa ce planeta noastra s-a schimbat complet. Nici macar nu conteaza daca va fi descoperita de o generatie umana avansata sau de una extraterestra.

Incercand sa explice viziunea sa asupra acestui proiect, Paglen a afirmat intr-un inteviu pentru publicatia The Atlantic:

,,Acesta nu este un proiect menit sa explice extraterestrilor cu ce se ocupa oamenii si nici nu reprezinta o inregistrare perfecta a civilizatiei umane. The Last pictures este o colectie de imagini capabile sa explice cuiva din viitor ce s-a intamplat cu toti oamenii care au construit navetele spatiale moarte care graviteaza in jurul pamantului si cum acestia s-au sinucis.”

Chiar daca viziunea creatorului este destul de macabra, proiectul isi are meritul sau. In definitiv, astfel de initiative vor duce obiceiurile actuale in secolul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail