19 feb. 2012 | 12:00

Un alt fel de aplicatii Facebook: Vrei mesaje postate post-mortem?

ACTUALITATE
Un alt fel de aplicatii Facebook: Vrei mesaje postate post-mortem?

ifidie

Ce atatea aplicatii Facebook amuzante? In secolul internetului, pe langa activitatile distractive pe care le desfasuram online, ar fi si pacat sa nu existe cateva mai morbide – ce ziceti? If I die

Sa ne gandim la niste mesaje postate post-mortem pe reateaua sociala… Dintr-o multitudine de aplicatii Facbook, If I die se distinge de departe. Este destinata celor care vor sa posteze o serie de mesaje dupa ce au murit si a aparut in urma cu cateva zile pe popularul serviciu de socializare. Creata de Willook, o companie cu sediul in Israel specializata pe servicii de genul capsula timpului, If I Die pare sa fie o solutie extrem de fiabila in cazul multor scenarii.

Plecand de la premisa ca de cele mai multe ori nu stii cand vei muri, noua aplicatie Facebook iti permite sa lasi mesaje de tip text, foto sau video si sa-ti alegi 3 prieteni care sa defineasca momentul decesului pe Facebook. Din secunda urmatoare pe Facebook incep sa apara, la intervalele predefinite de tine, mesajele lasate. Desi nu au nici o valoare legala, respectivele mesaje ar putea fi mijlocul cel mai potrivit pentru a transmite cate cuvinte celor dragi sau chiar si celor care nu iti sunt atat de dragi.

Desi pare extrem de macabra o astfel de viziune asupra activitatilor de dupa deces, in secolul vitezei si al internetului nu ar mai trebui sa ne socheze nimic. Va mai socheaza?

if i die