Aptina Imaging face minuni cu un senzor de un inch

Aptina Imaging face minuni cu un senzor de un inch
09:30 24.09.2012

Aptina este numele companiei producatoare de senzori folositi in camerele foto digitale de giganti precum Nikon. Cu scopul predeterminat de a se limita la o suprafata de un inch, rezultatele incep sa fie spectaculoase.

Aptina Sensor

Nikon foloseste senzori de 1 inch de la Aptina in seria Nikon 1, motiv pentru care putem privi cea mai recenta lansare a unui senzor ca un preview catre o noua generatie de camere de la producatorul japonez.

AR1011HS este numele unui senzor lansat saptamana aceasta de catre Aptina cu o serie de specificatii spectaculoase.  Senzorul CMOS are o sensibilitate deosebita la lumina si ofera posibilitatea de capturi de 10 megapixeli. Desi aceste abilitati sunt departe de a fi speciale, pe partea de captura video incepe partea spectaculoasa. AR1011HS poate inregistra continut video Full HD la 120 de cadre pe secunda, permite oversampling iar daca e nevoie poate face si scalare la Quad HD.

Chiar daca specificatiile unui senzor nu trebuie neaparat sa se reflecte in intregime intr-o noua camera ce foloseste respectivul senzor, Nikon cu siguranta nu va rezista tentatiei de a profita de abilitatile noii creatii Aptina. Productia in masa pentru AR1011HS incepe in primul trimestrul al lui 2013.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI