Aptina Imaging face minuni cu un senzor de un inch

Aptina Imaging face minuni cu un senzor de un inch

Aptina este numele companiei producatoare de senzori folositi in camerele foto digitale de giganti precum Nikon. Cu scopul predeterminat de a se limita la o suprafata de un inch, rezultatele incep sa fie spectaculoase.

Aptina Sensor

Nikon foloseste senzori de 1 inch de la Aptina in seria Nikon 1, motiv pentru care putem privi cea mai recenta lansare a unui senzor ca un preview catre o noua generatie de camere de la producatorul japonez.

AR1011HS este numele unui senzor lansat saptamana aceasta de catre Aptina cu o serie de specificatii spectaculoase.  Senzorul CMOS are o sensibilitate deosebita la lumina si ofera posibilitatea de capturi de 10 megapixeli. Desi aceste abilitati sunt departe de a fi speciale, pe partea de captura video incepe partea spectaculoasa. AR1011HS poate inregistra continut video Full HD la 120 de cadre pe secunda, permite oversampling iar daca e nevoie poate face si scalare la Quad HD.

Chiar daca specificatiile unui senzor nu trebuie neaparat sa se reflecte in intregime intr-o noua camera ce foloseste respectivul senzor, Nikon cu siguranta nu va rezista tentatiei de a profita de abilitatile noii creatii Aptina. Productia in masa pentru AR1011HS incepe in primul trimestrul al lui 2013.

Citește și: