SIM2 ridica standardul home theater cu un proiector 4K

SIM2 ridica standardul home theater cu un proiector 4K

In aceste zile se desfasoara in Indianapolis SUA targul international CEDIA, iar cu aceasta ocazie, diverse companii producatoare de electronice lanseaza produse noi.

sim2-4k proiector

Desi nu vorbim de echipamente pentru muritorii de rand, SIM2, o companie care are mari sanse sa nu va spuna nimic, a anuntat la CEDIA un proiector intitulat CinemaQuattro. Din titulatura proiectorului de 158.000 dolari, cuvantul italian Quattro este vital, acesta facand referire la abilitatea de a reda continut 4K. Cu alte cuvinte, CinemaQuatto, este fratele mai mare al proiectorului Grand Cinema de doar 58.000 dolari. Diferenta majora dintre cele doua fiind ca CinemaQuattro poate proiecta continut video la o rezolutie de 4096 x 2160 in timp ce Grand Cinema se rezuma la Full HD.

Pentru a asigura o calitate deosebita a proiectiei, SIM2 a licentiat o tehnologie Texas Instruments de la Christie cu ajutorul careia au putut crea acest monstru cu 3 chipuri DLP 4K capabil sa impinga imaginea prin lentila 20.000 ANSI lumeni. Acest lucru este posibil gratie unei lampi cu Xenon.

SIM2 este o companie americana screata in 1999 specializata pe solutii home theater, in timp ce Christie este un subsidiar al companiei Ushio din Japonia. Christie lucreaza exclusiv in domeniul proiectiei de film inca din 1929, iar in 1979 a imbratisat si tehnologia proiectiei digitale.

Citește și: