Anonymous a „sarbatorit” ziua de ieri cu mai multe atacuri

Anonymous a „sarbatorit” ziua de ieri cu mai multe atacuri

„Remember, remeber the 5th of November” este moto-ul gruparii Anonymous si afirmatia prezenta celebrul filmul V for Vendetta.

anonymous-mask-645x250

Dupa ce au declarat 5 noiembrie zi internationala de protest si au publicat pe YouTube clipul de mai jos, la scurt timp au inceput sa apara victimele.

Mai multe conturi de Twitter apartinand membrilor Anonymous au publicat informatii referitoare la furtul a 27935 de conturi de PayPal cu nume de utilizatori, adrese de email, numere de telefon si aparente parole. Toate aceste informatii au fost publicate online cu exceptia parolelor care apar encriptate. Tot din acelasi val de hack-uri se pare ca au facut parte si atacuri asupra mai multor site-uri ale retelei de televiziune NBC din SUA si asupra VMWare, Distributionz.com, unclesam.de, etc. Pentru a gasi mai multe informatii legate de site-urile care au avut de suferit in urma acestor manifestari hacktiviste puteti cauta pe twitter #5Nov.

Ca parte din acelasi protest, Anonymous a organizat proteste in fata Casei Albe din Washington D.C. si in fata parlamentului din Londra.

Update: La scurt timp dupa ce membrii Anonymous s-au laudat pe twitter cu atacul anti-Paypal, Anuj Nayar (PayPal’s Senior Director of Communications) a dezmintit evenimentul:  It appears that the exploit was not directed at PayPal after all, it was directed at a company called ZPanel. (Atacul nu a vizat PayPal, ci a fost directionat catre o companie numita ZPanel.)

Citește și: