AMP-Foot 2.0 – un nou tip de proteza pentru un mers natural

Ankle Mimicking Prosthetic sau AMP este un nou tip de proteza care foloseste o tehnologie avansata pentru a genera atat sentimentul cat si aspectul unui mers natural.

amp foot 2

AMP-Foot 2.0 este un nou sistem dezvoltat la Universitatea Vrije din Bruxelles, creat cu scopul de readuce in comportamentul persoanelor care si-au pierdut un picior, mersul natural. Pe langa sentimentul respectiv si aspectul estetic pe care il puteti vedea in clipul de mai jos, magia noului sistem sta intr-un arc care se contracta si se dilata intr-un mod controlat. Rezultatul implementarii respectivului arc este ca se contracta sub presiunea corpului la fiecare pas si ulterior se extinde degajand o cantitate de energie perfecta pentru a asista o persoana de 75 kilograme.

Principiul exprimat mai sus este forma simplificata a conceptelor care stau la baza AMP-Foot 2.0. In aceasta ecuatie de fapt mai sunt implicate un motor de greutate mica, un actuator si un mecanism de blocare/deblocare creat specific pentru acest dispozitiv. Impreuna cu un set de senzori, toate aceste elemente conlucreaza cu o precizie nemaintalnita pana acum pentru simplul scop de a simula si sincroniza contractarea si relaxarea cu muschii implicati in deplasare de la celalalt picior. In plus, AMP-Foot 2.0 are aproximativ 2,5 kilograme, o greutate care, spun cercetatori, este apropiata cu cea a unui picior uman obisnuit.

Alexandru Puiu
12:30 02.11.2012
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video