11 iul. 2011 | 13:53

Donatiile pot aduce ochii bionici mai aproape de realitate

ACTUALITATE
Donatiile pot aduce ochii bionici mai aproape de realitate

Tanya Vlach si-a pierdut un ochi in urma unui accident rutier, insa nu a privit acest eveniment ca o tragedie atat de mare. Aceasta a decis sa incerce sa realizeze un ochi artificial, care desi nu i-ar reda vederea normala ar putea sa faca dintr-o proteza estetica ceva util.

Astfel, Tanya a pornit proiectul „Grow A New Eye” pe site-ul Kickstarter prin care accepta donatii pentru a realiza un ochi capabil de inregistrare video HD si transmiterea materialului captat prin tehnologia wireless. Aceasta are nevoie de 15.000 $ pentru a duce la capat acest proiect si promite sa trimita cate un astfel de device oricui doneaza peste 5.000 $. Cei care fac donatii mai mici vor primi diverse alte „suveniruri”, insa nu si camera finala.

Este interesant faptul ca prin intermediul acestui proiect, domnisoara Vlach nu numai ca va putea beneficia de un ochi artificial ceva mai util decat o proteza de sticla, insa poate astfel sa aduca implanturile bionice mai aproape de realitate. Noul ochi ar trebui sa fie capabil sa capteze imagini video sau statice normale cat si in Infrarosu sau Ultraviolet, sa includa un chip GPS pentru geotagging, tehnologie de recunoastere a fetei, sa para cat mai real posibil si sa fie rezistent la apa.

Pentru mai multe detalii sau donatii puteti vizita pagina de pe Kickstarter a proiectului „Grow A New Eye” printr-un click pe acest link.

Sursa: Kickstarter