Amazon lanseaza un Kindle cu ecran luminat: Paperwhite

Amazon lanseaza un Kindle cu ecran luminat: Paperwhite

Cel mai ieftin Kindle a devenit astazi si mai ieftin in cadrul evenimentului Amazon de lansare a mai multor produse si servicii noi.

Kindle Paperwhite

Kindle-ul de 80 dolari, cel mai ieftin e-book reader al companiei a primit un upgrade sub forma unei scaderi de pret la 70 dolari. In evenimentul prezentat de CEO-ul Jeff Bezos nu s-a insistat foarte mult asupra acestui produs, dar s-a mentionat introducerea unor fonturi noi, a unei calitati sporite a textului afisat si a unei viteze de schimbare a pagini cu 15% mai mare. Desi acest produs vine cu reclame, va exista si o varianta cu 90 dolari fara. Acest Kindle este disponibil in SUA incepand cu 14 septembrie.

Una din vedetele evenimentului a fost Kindle Papewhite pe care l-am anuntat sub forma de zvon in urma cu aproximativ o saptamana. Noul Kindle vine cu un ecran luminat, care ii permite utilizatorului sa lectureze fara probleme si pe intuneric. Tot acest produs va include un ecran sensibil la atingere prin intermediul caruia se face toata interactiunea cu produsul. Aparent, ecranul din acest Kindle are o rata de contrast cu 25% mai mare in comparatie cu panourile Pearl, iar la 212 ppi, rezolutia este mai mare cu 62%.

Tehnologia de iluminare a panoului consta intr-un sistem de fibra optica prin care este directionata lumina pe suprafata panoului. Merita retinut faptul ca indiferent de detaliile tehnologiei folosite, albul ecranului este extrem de alb. In rest, dispozitivul are o grosime de 9,1 milimetri, iar bateria integrata are o autonomie de 8 saptamani. Cum era de asteptat, luminozitatea ecranului se ajusteaza cu usurinta printr-un slider iar daca sunteti amator de statistica, Kindle Paperwhite va fi capabil sa calculeze viteza medie de lectura pornind de la cat timp petreceti pe o pagina. In plus, acesta va folosi respectiva informatie pentru a afisa timpul in care a fost lecturat un capitol.

Pretul pentru un Kindle Paperwhite este de 120 dolari in varianta WiFi, iar daca sunteti interesat de versiunea cu 3G acelasi produs sare la 180 dolari. Daca aveti ceva rude in SUA, acesta va ajunge la primii utilizatorii incepand cu data de 1 octombrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: