31 aug. 2012 | 09:45

Paperwhite: Amazon schimba display-urile pentru Kindle

ACTUALITATE
Paperwhite: Amazon schimba display-urile pentru Kindle

Mai sunt doar cateva zile pana la evenimentul de anunt al noilor produse Amazon, insa deja au inceput sa circule pe internet din ce in ce mai multe zvonuri legate de acestea. Din aceasta categorie face parte si noul dispozitiv din imaginile alaturate.

Kindle Paperwhite

Aparent, printre Kindle-urile clasice cu ecran alb-negru ce vor beneficia de un upgrade se numara si Kindle Touch. Noua versiune de Kindle Touch va veni fara un buton in partea de jos a ecranului iar marginea va face trecerea de la culoarea alba la negru inchis. In rest designul este aproape identic, inclusiv daca vorbim de pozitia portului USB sau pur si simplu forma generala a prodului.

Evolutia reala a noului Kindle Touch va fi evidenta insa la interior. Prin utilizarea unui nou tip de panou intitulat PaperWhite, vom vorbi deja de un upgrade considerabil incepand cu un contrast sporit, o rezolutie mai inalta, retro iluminare si o autonomie incredibila de 8 saptamani. Merita retinut ca perioada de autonomie a fost calculata si cu ecranul luminat. Desi s-ar putea sa nu se mai numeasca Touch, un lucru este sigur: noul gadget sigur va include pe undeva numele de PaperWhite.

Cu aceasta ocazie si prin includerea noilor panouri, Amazon se indeparteaza pentru prima oara dupa cativa ani buni de la tehnologia Pearl E-Ink. Reusind sa creeze un concurent serios la Nook Simple Touch care foloseste display-uri GlowLight, cel mai important punct de marketing al noului Kindle va fi cu siguranta panoul retroiluminat.

Kindle Paperwhite 2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele