Adobe nu isi rezolva problemele pentru ca nu are cu cine!

Adobe nu isi rezolva problemele pentru ca nu are cu cine!

Adobe are si a avut intotdeauna probleme cu solutiile lor Reader si Flash Player, chiar daca ultimul update de Android nu mai este compatibil cu Flash Player, compania doreste sa iti rezolve problemele de securitate insa nu ii ajuta nimeni.

Adobe Reader 0dayAici este vorba mai ales de Adobe Reader, in cadrul caruia s-a descoperit o bresa de securitate care permite atacatorilor sa atace un sistem cu cod malitios folosind fisiere PDF. la momentul aparitiei acestei probleme codul era vandut pe piata neagra la sume intre 30.000 si 50.000 dolari. Adobe a spus la momentul respectiv ca investigheaza problema insa pana in ziua de astazi nu s-a mai auzit nimic. In clipul de mai jos puteti observa pas cu pas cum se poate accesa si injecta acel cod intr-un fisier de tip PDF. Video-ul de jos a fost postat la doar cateva zile dupa ce Grupul IB (Cybercryme Investigation) o asociatie intre producatori de antivirusi si sisteme de securitate a postat problema lui Adobe Reader.

The Next Web au incercat sa ia legatura cu cei de la Adobe si in final au primit raspuns cum ca se incearca rezolvarea acelui exploit insa Grupul IB nu este prea cooperativ. In alte cuvinte Adobe vrea sa rezolve problema dar nu stie cum si nici nu este ajutat in special de Kaspersky, acesta din urma fiind responsabil de descoperirea problemei. Momentan inca nu se stie nimic despre „stadiul reparatiilor” insa exista doar doua variante. Ori Kaspersky si implicit grupul IB se decide sa ii ajute ori Adobe va trebui sa rezolve problema de unul singur. Pana una alta va recomandam sa folositi alternative ca Foxit PDF sau Sumatra pentru a deschide fisierele de tip PDF.

Citește și:
Etichete: