Ultima picatura: Adobe Flash nu mai exista pe Google Play

, 15 Aug, 12:30

Desi foarte multi utilizatori s-au angajat in polemici legate de viitorul Flash la articolul Adobe Flash – Azi esti, maine nu mai esti, inevitabilul tocmai s-a produs.

Flash for Android

Adobe s-a recunoscut invins cand vine vorba de mitul ,,full web experience” si a retras din Google Play produsul care in urma cu cativa ani reinventa nivelul de interactiune pe care ti-l oferea un website.

In urma evenimentului care a avut loc astazi, nu va mai exista nici o metoda oficiala ca pe un terminal nou cu Android sa puteti instala Adobe Flash. Aceasta a fost ultima etapa dintr-un proces anevoios de disparite al pluginului pe platformele mobile. Acum, in timp ce Adobe promite adoptia HTML5 in toate uneltele sale de creatie de continut online, ultimii utilizatorii care foloseau Flash pe site-urile proprii, in bannere si butoane, trec brusc la standardul deschis HTML5.

Desi multi considera refuzul Apple de a adopta Flash pe dispozitivele sale portabile inceputul sfarsitului pentru Flash, din pacate nici Adobe nu a mai venit cu schimbari suficiente in platforma pentru a-i mai schimba un pic traiectoria. In momentul in care si Microsoft a anuntat ca Windows 8 va veni cu suport limitat de Flash, doar entuziastii plaformei care au investit ani de zile in a invata sa creeze continut in Flash si-au mai pastrat speranta ca va mai rasari soarele si pe strada lor.

Pe viitor Adobe Flash va mai fi prezent doar in browserele de PC-uri, implicit doar in Chrome, iar ca unealta de dezvoltare, Adobe spera sa fie folosit pentru crearea de jocuri.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Adobe Flash exista pe Google Play dar nu mai are suportul companiei. Adică il instalezi pe propria raspundere. Pentru moment echipamentele cu Android 4.0 inca se mai bucura de suportul Adobe.

Alexandru Puiu

Este doar o chestiune de timp pana va disparea complet din Google Play si utilizatorii vor vedea doar cateva update-uri de securitate importante.

De ce a renintat Adobe la Flash player? Flash player este important pentru navigarea cu o mai buna experienta pe terminalele mobile.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail