Adobe colaboreaza la eficientizarea printurilor 3D

Adobe colaboreaza la eficientizarea printurilor 3D

Imprimantele 3D si tehnologia aferenta acestui format a devenit din ce in ce mai accesibila. Din pacate, metodele folosite la imprimare, combinate cu aplicatiile de analiza a modelelor sunt departe de a fi perfecte.

Adobe 3D Printing

Un grup de cercetatori de la Purdue University impreuna cu Laboratorul de Tehnologie Avansata din cadrul Adobe colaboreaza de ceva timp pentru o aplicatie software al carei scop este analiza si perfectionarea automata a modelelor 3D inaintea imprimarii. Modul prin care se petrece aceasta perfectionare implica detectarea punctelor slabe dintr-o structura si compensarea respectivelor deficiente prin elemente simple precum ingrosarea unor elemente, sau adaugarea unor structuri suplimentare de suport.

Astfel de practici sporesc rezistenta unui obiect in timp si au de asemenea un efect benefic la nivelul costurilor prin optimizarea greutatii si cantitatii de material folosita in realizarea unui produs. Cu toate ca membrii grupului de dezvoltatori au atras atentia asupra faptului ca mai urmeaza proceduri indelungate de testare, primele exemple ale performantei proiectului par convingatoare.

Citește și: