Un nou tip de tableta ar putea fi folosita din priviri

Un nou tip de tableta ar putea fi folosita din priviri

Tobii si NTT Docomo, un operator de telefonie japonez, au inceput sa lucreze la o tableta intitulata iBeam, care incorporeaza un sistem de urmarire al ochilor ca  mijloc de interactiune.

Tobii iBeam

Desi scopul colaborarii pare destul de dificil de atins, iBeam deja se afla intr-un stadiu de prototip functional. Piesa de rezistenta a ansamblului este reprodusa in imaginea de mai sus si reprezinta rezultatul unui volum foarte mare de cercetare. Mai multe detalii despre tehnologia folosita aici am prezentat intr-un articol din luna martie a acestui an.

Tot in dezvoltarea tabletei iBeam au mai fost implicati cei de la Fujitsu, iar numele senzorului responsabil de urmarirea ochilor poarta numele de Tobii IS20. Scopul acestuia este demonstrat in materialele de prezentare si demonstreaza ca ofera posibilitatea de a ,,interactiona cu tableta in mod hands-free, profitand in acelasi timp de intreaga functionalitate a dispozitivului”.

Pentru ca uneori lucrurile suna prea frumos ca sa fie adevarate, intr-o declaratie recenta, un Manager General al Tobii Germania a atras atentia asupra faptului ca o astfel de tehnologie va putea fi vazuta in produse comerciale abia in 2 – 3 ani. Daca pana in momentul in care veti putea sa va cumparati si voi un astfel de gadget nu mai aveti rabdare, in forma actuala, iBeam va fi afisat la CEATEC in Tokyo intre 2 si 6 octombrie.