Acer Iconia Tab A110 – o noua tableta de 7 inci

Acer Iconia Tab A110 - o noua tableta de 7 inci

Pentru ca vanzarile unor tablete precum Kindle Fire sau Nexus 7 ne-au aratat ca lumea isi doreste astfel de dispozitive ieftine cu display de 7 inci, Acer intrain hora cu Iconia Tab A110.

Acer Iconia Tab 110

Iconia Tab A110 este o tableta de 7 inci cu o rezolutie de 1024 x 600 pe care am anuntat-o prima oara intr-un material legat de Computex de la inceputul lunii iunie. Daca atunci tableta mai era inca in stadiu de proiect si figura ca o intruchipare a conceptului Nvidia Kai, acum lucrurile s-au mai limpezit.

Pe langa ecranul de 7 inci, tableta va folosi acelasi procesor quad core NVIDIA Tegra 3 pe care il gasim in cele mai multe tablete actuale, insa in acest caz va fi tactat la 1,2 GHz. La interior va mai fi prezent 1GB RAM, 8 GB spatiu de stocare si sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean. Trebuie mentionat faptul ca spatiul de stocare poate fi extins cu usurinta prin intermediul unui card microSD de pana la 32GB. Pe partea de comunicatii, pe langa Wireless b/g/n, in Iconia Tab A110 va putea fi gasit un chip Bluetooth 3.0. Fara a fi necesare adaptoare, pe marginea tabletei mai puteti gasi un port micro-USB si un micro-HDMI. Nu vine echipat cu o camera pe spate, insa camera frontala ar trebui sa fie perfecta pentru video conferinte cu ai sai 2 megapixeli. Autonomia lui A110 va fi de aproximativ 7,5 ore.

Noua tableta Acer isi propune sa se adrese fanilor de tablete ieftine la un pret specificat pentru SUA si Canada de doar 230 dolari. Cu niste specificatii un pic mai slabe decat ale tabletei Nexus 7, un pret mai mare si un target asemanator, dilema mea este legata de gasirea vinovatilor. Ori Google merge pe minus cu comercializarea fiecarei tablete Nexus 7, ori Acer a gasit un moment foarte prost in care si-a propus sa se imbogateasca.