Computex 2012: Acer intruchipeaza conceptul NVIDIA Kai cu o tableta de 200$

Computex 2012: Acer intruchipeaza conceptul NVIDIA Kai cu o tableta de 200$

Acer Iconia Tegra 3

Nu au trecut doua saptamani de cand NVIDIA anunta strategia sa de tablete ieftine cu procesoare quad core si iata ca au inceput sa apara primele produse create dupa noua matrice, fie ele si in stadiu de sample.

Printre sutele, daca nu miile, de produse noi de la Computex, fara prea mari surle si trambite, Acer a avut la stand in aceste zile doua tablete intitulate Iconia Tab A110 si Iconia Tab A210.

A110 este o tableta care urmeaza sa se lanseze in al treilea trimestru al acestui an, la un pret de doar 200$. Propulsata de Android 4.0, tableta are un ecran de 7 inci si este construita in jurul unui chipset NVIDIA Tegra 3 – quad core. Sistemul de operare preinstalat vine aproape lipsit de customizari din partea Acer, un detaliu extrem de pozitiv iar in Quadrant la prima rulare aproape ca a reusit sa ajunga Transformer Prime-ul.

Desi este un pic cam gros la 11,4 milimetri, iar unghiurile de vizibilitate ale panoului nu sunt grozave, avand in vedere ca ataca aceeasti zona de pret precum Kindle Fire-ul celor de la Amazon, raportul pret/performanta tinde sa fie incredibil.

Iconia Tab A210 are specificatii similare cu A110, in schimb ecranul sare de la 7 la 10,1 inci, iar rezolutia este egala cu 1280 x 800. Programate pentru lansare cam in aceeasi perioada, ambele tablete au 1GB RAM, o camera doar pe partea din fata, plus un locas pentru carduri microSD. A210 mai include si un port USB si posibilitate conectare la 3G in timp ce A110 se rezuma la un HDMI.