Acer isi anunta noile ultrabook-uri preinstalate cu Windows 8

Acer isi anunta noile ultrabook-uri preinstalate cu Windows 8

Ca multe alte sisteme cu Windows 8, desi vom vedea noile portabile Acer doar pe 26 octombrie in magazine, compania taiwaneza nu a mai avut rabdare si le-a prezentat deja intr-o forma finala membrilor presei.

Aspire M Touch Ultrabook V5

Pentru pasionatii de ultra-portabile care doresc sa experimenteze Windows 8 pe un sistem dedicat noului SO Microsoft, Acer a anuntat doua sisteme cu touch-screen – Aspire M5 si Aspire V5. Ultrabook-ul M5 de 14 inci incepe de la 800 dolari in varianta cu touch screen in timp ce V5-ul la aceeasi dimensiune a panoului este mai ieftin cu 50 dolari. Un Aspire V5 cu ecran de 15,6 inci costa insa 800 dolari  .

Aspire M5-481PT integreaza un panou de 14 inci cu o rezolutie de 1366 x 768, un procesor Intel Core i5 Dual Core, 6 GB RAM, un hard disk hibrid de 500 GB cu 20 GB SSD plus o unitate optica DVD Writer. Ca un handicap major, nu exista nici o versiune a acestui model cu o placa video dedicata in schimb exista o tastatura luminata. Cu o autonomie specificata de 8 ore, o carcasa realizata integral din aluminiu, 2,1 kilograme si 20 de milimetri grosime, acesta este totusi un sistem care poarta cu mandrie titlul de ultrabook.

Aspire V5 este disponibil in doua variante, de 14 inci – V5-471P si 15,6 inci – V5-571P, ambele cu o rezolutie de 1366 x 768. Incercand sa se adreseze celor care vor un notebook mai compact dar nu au un buget foarte generos, seria Aspire V5 nu foloseste aluminiul pentru carcasa si nici nu vine cu o solutie de stocare hibrida.

Legat de partea de touch, panourile folosite in aceste sisteme suporta interactiunea cu pana la 10 degete simultan. Vor continua sa fie in acelasi timp disponibile si versiuni ale acestor sisteme descrise mai sus si fara panouri sensibile la atingere. Ramane sa vedem la ce preturi vor ajunge noile Aspire M5 si V5 si in aceasta parte a oceanului, nu doar in SUA.

Citește și: