Ultima versiune de Flash pentru mobile dedicata Ice Cream Sandwich

, 22 Noi, 14:10

In urma cu doua saptamani, Adobe a anuntat ca va renunta la dezvoltarea de Flash pentru platformele mobile. Avand in vedere faptul ca pana de curand cea mai recenta versiune de Android pentru telefoane era Gingerbread, cei care au pus mana pe un Google Galaxy Nexus au realizat ca nu exista Flash pentru Ice Cream Sandwich.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Se pare ca va fi nevoie de o noua versiune a popularului plugin pentru browsere pentru a adauga compatibilitate cu Android 4.0, iar cei de la Adobe sunt destul de ingaduitori pentru a dezvolta aceasta ultima editie a soft-ului. Compania a promis ca Ice Cream Sandwich va primi Flash inainte de sfarsitul acestui an si ca intr-adevar, aceasta este ultima iteratie a acestui produs, inainte de abandonarea completa a dezvoltarii pentru platformele mobile.

Probabil ca peste un an, cand Google va lansa versiunea cinci de Android, niciun telefon mobil nu va mai putea rula Flash. Sa speram ca acum dezvoltatorii isi indreapta atentia mai mult spre HTML5, intrucat in caz contrar vom avea parte de un internet mult mai putin interactiv pe aceste terminale.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Nu „vom avea parte de un internet mult mai putin interactiv pe aceste terminale”, ci aceste terminale vor descreste in vanzari „altogether”, vertiginos! Pai daca nu voi putea urmari o pagina de desktop(si nu pagina optimizata, de mobil!) pe un smartphone sau tableta, la ce-o mai cumpar?!

Cătălin Nițu

Nu cred ca vanzarile vor scadea din lipsa flash-ului. Compara orice terminal Android in parte cu vanzarile de iPhone. iPhone-ul e inca cel mai bine vandut smartphone din lume si nu suporta flash. Cat despre tablete, iPad este cea mai bine vanduta tableta din lume si la fel, nu suporta flash. Usor-usor, toata lumea va renunta la functionalitatea flash pentru mediul mobil, iar site-urile vor renunta la el in detrimentul HTML5.

Ba vor scadea, daca nu va fi urgent inlocuit Adobe Flash Player-ul cu altceva! Si asta nu inseamna neaparat ca acestia se vor indrepta spre iPhone, avand in vedere pretul prohibitiv, comparativ cu preturile smartphone-urilor cu Android.

Cătălin Nițu

Da, va fi inlocuit cu HTML5. Cat despre pretul iPhone vs Android, terminale precum Samsung Galaxy S II si HTC Sensation au preturi echivalente.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail