09 nov. 2011 | 12:06

Adobe face restructurari, pare sa renunte la Flash pentru mobile

ACTUALITATE
Adobe face restructurari, pare sa renunte la Flash pentru mobile

Fara niciun avertisment, Adobe a anuntat ca va concedia aproximativ 750 de angajati, in urma restructurarilor care ar trebui sa pozitioneze compania mai bine pe piata de digital media si marketing. Aceasta miscare va duce la plata a taxe si obligatii fata de cei concediati care valoreaza undeva intre 87 si 94 de milioane de dolari, insa aceasta este o suma mica in comparatie cu incasarile estimate pentru cel de-al patrulea sfert de an, cuprinse intre 1,07 si 1,12 miliarde de dolari.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

In alta ordine de idei, zvonurile care circula prin industrie spun ca varianta pentru platformele mobile a lui Adobe Flash va fi abandonata. Versiunile din prezent pentru Android si BlackBerry PlayBook vor beneficia in continuare de suport tehnic, insa resursele de dezvoltare vor fi investite in HTML5. Cei care vor sa beneficieze in continuare de ecosistemul Adobe in dezvoltarea aplicatiilor pentru aceste platforme sunt indemnati sa apeleze la Adobe AIR pentru a realiza aplicatii native.

Momentan asteptam o confirmare oficiala din partea Adobe, insa informatiile vin de la dezvoltatorii de aplicatii, care au fost informati de aceste schimbari direct.