08 dec. 2009 | 16:11

Eye-candy pentru colecția ta de muzică

ACTUALITATE
Eye-candy pentru colecția ta de muzică

MP3ext TabVi s-a întâmplat vreodată să dați peste un fișier MP3 care, în loc să afișeze în Explorer obișnuita iconiță, afișa coperta albumului sau fotografia artistului? Super idee, nu? Cum ar fi să ai toată colecția de muzică așa și să poți selecta tot ce vrei dintr-o privire? Ei bine, se poate, și există mai multe soluții. Una foarte simplă e să editezi ID tag-urile fișierului folosind Media Monkey, dar asta înseamnă să instalezi un program (de altfel, excelent, dar pe care nu-mi vine să-l folosesc drept player preferat), doar pentru a modifica o iconiță, ceea ce un pic excesiv. Dar mi-am amintit recent de o altă soluție, cu mult mai elegantă, pe care v-aș recomanda-o și vouă. Este vorba de MP3ext, un mic progrămel care, odată instalat, va adăuga un nou tab atunci când selectezi proprietățile unui fișier sau folder. Cu ajutorul lui, vei putea modifica imagini nu doar pentru fișiere individuale, ci pentru întregi albume.

MP3ext Efect

Pașii sunt cât se poate de simpli:

  • 1. Click dreapta pe fișierul MP3
  • 2. Selectează Properties
  • 3. Click pe tab-ul MP3-Info
  • 4. Click pe tab-ul Images
  • 5. Click pe Cover (front) și apoi selecteaza artwork-ul pe care îl dorești (pe care, desigur, va trebui să-l fi descărcat deja de undeva, de exemplu de aici)

Modificarea va deveni evidentă instantaneu, iar diferența o poți sesiza în imaginea alăturată.

Desigur, schimbarea imaginii este doar una dintre posibilități și vă las plăcerea să descoperiți și singuri celelalte posibilități de personalizare a colecției voastre muzicale. Pentru mai multe detalii puteți consulta site-ul programului. Have fun!

Descarcă MP3ext de pe PlayTech