15 feb. 2016 | 15:40

Totul despre Samsung Galaxy S7: cum va arăta și ce specificații va avea

FEATURE
Totul despre Samsung Galaxy S7: cum va arăta și ce specificații va avea

La fel ca majoritatea flagship-urilor din ultimii ani, Samsung Galaxy S7 a fost un secret nu foarte bine păzit. Cu o săptămână înainte de lansarea oficială, știm aproape toate detaliile în legătură cu acest telefon.

Așa cum am spus într-un articol recent, Samsung Galaxy S7 va fi lansat la Mobile World Congress în Barcelona în data de 21 februarie, în aceeași zi cu flagship-ul marilor rivali de la LG. Dacă LG G5 vi s-a părut un secret oarecum prost păstrat, atunci Samsung Galaxy S7 dă o nouă definiție termenului. Până în prezent am avut parte de numeroase detalii în legătură cu specificațiile și designul său, imagini peste imagini care scoteau la suprafață diverse elemente și chiar videoclipuri de prezentare.

[related]

Acum, cu mai puțin de o săptămână până la lansarea telefonului, vă prezentăm toate informațiile legate de Galaxy S7 pe care le-am acumulat pe parcursul ultimelor săptămâni.

Am putea vedea patru versiuni de Samsung Galaxy S7

Se zvonea la un moment dat că telefonul ar putea fi lansat în patru variante: Samsung Galaxy S7, S7 Edge, S7 Plus și S7 Edge Plus. Unele ar putea fi dotate cu procesorul Snapdragon 820, altele, cu noul Exynos 8890 creat chiar de Samsung. Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge ar urma să 5,2 inci și, respectiv, 5,7 inci. Inițial se pare că vor fi fabricate nu mai puțin de 3,3 milioane de versiuni standard și doar 1,6 milioane de versiuni Edge, în vederea lansării care va avea loc în această lună.

Un design similar modelului Galaxy S6

Atunci când a lansat modelele Galaxy S6 și S6 Edge, Samsung a făcut, în sfârșit, pasul important către un nou limbaj de design. Din punct de vedere al aspectului, Galaxy S6 a fost extrem de apreciat, astfel că decizia coreenilor de a implementa unul oarecum similar pe Galaxy S7 este de înțeles. Acesta se pare va putea fi achiziționat într-o varietate de culori. Modelul standard va fi disponibilă în variantele neagră și aurie, în timp ce modelul Edge se va găsi și într-o versiune argintie.

Samsung Galaxy S7 3

Cea mai mare baterie din seria Galaxy S

Vă spuneam în urmă cu puțin timp că spatele bombat ar putea să trădeze o baterie mai generoasă decât cea din Galaxy S6. Ulterior, au apărut noi informații, care confirmă prezența unei baterii mai mari, cu o capacitate de 3.000 mAh, în cazul modelului standard, după cum scrie și publicația Phonearena. Pentru modelul Galaxy S7 Edge, aceasta ar urma să fie chiar și mai mare, capacitatea ei putând ajunge până la 3.600 mAh.

Samsung Galaxy S7 Plus 2

Asta ar însemna că Samsung Galaxy S7 ar putea fi telefonul cu cea mai bună autonomie din întreaga serie. Dispozitivul ar putea rezista cu o singură încărcare până la două zile în condiții de utilizare medie, sau 17 ore cu materiale video rulate în continuu.

Specificații de top

Unele dintre modelele pe care le va lansa Samsung vor include procesorul Snapdragon 820, iar celelalte vor fi dotate cu Exynos 8890, cel mai puternic model al coreenilor. Fiecare dintre acestea va fi rezervată unor anumite zone. Din câte se pare, modelul Samsung Galaxy S7 dotat cu Snapdragon 820 nu se va găsi decât în Statele Unite, la operatorii Verizon, Sprint și US Cellular, și în China. De cealaltă parte, versiunea internațională deblocată va beneficia de Exynos 8890, model care va fi furnizat tuturor operatorilor de rețele GSM. Astfel, Samsung Galaxy S7 nu se ba găsi decât la operatorii de rețele CDMA.

Galaxy-S7-Edge-render-leak_3

Lista de specificații ar mai include și 4GB RAM, iar senzorul principal ar fi unul de 12 megapixeli, nu de 20 sau de 16, așa cum s-a zvonit în trecut. Acesta s-ar folosi de tehnologia BRITECELL, dezvoltată pentru Samsung Galaxy S7. De cealaltă parte, senzorul frontal ar putea fi unul de 5 megapixeli.

Un alt aspect interesant ar fi portul micro USB. Având în vedere că majoritatea producătorilor fac deja pasul către USB Type C, ar fi ciudat ca Samsung să rămână la vechiul standard, așa cum a menționat autorul unei postări pe Reddit. Samsung Galaxy S7 ar putea fi rezistent la apă și la praf, iar utilizatorii ar putea în viitor să introducă un card microSD grație slotului hibrid dual-SIM.

O tehnologie similară 3D Touch

Utilizatorul de Reddit despre care am vorbit mai devreme amintea și de prezența a doi senzori de presiune, care ar putea indica o tehnologie similară 3D Touch. În luna decembrie a anului trecut, jurnaliștii de la Wall Street Journal au primit informații că noul Galaxy va veni cu un ecran în stil 3D touch, sensibil la presiunea degetului, asemănător funcționalității de pe iPhone 6. Mai mult decât atât, unul dintre telefoane ar putea veni cu un sistem de scanare a retinei, dar nu se știe exact despre care dintre ele ar fi vorba.

Prețul

Galaxy S7 va avea un preț de 700 de euro, iar Galaxy S7 Edge va duce pragul și mai sus, până la 800 de euro. În contextul în care S7 Edge va fi un pic mai mare, iar ecranul curbat pe margini are un cost de producție sporit, ne așteptam cu toți la o diferență de preț, dar 100 de euro pare să fie destul de mult. Merită reținut că aceste valori sunt pentru modele de 32GB.

Pentru moment, toate acestea sunt doar zvonuri. Dar dacă luăm în considerare inabilitatea demonstrată în ultimii ani de marile companii când vine vorba de menținerea unor secrete, sunt șanse mari că multe dintre acestea să fie confirmate pe 21 februarie.