24 feb. 2016 | 13:06

Telegram devine o aplicație de mesagerie foarte populară

ACTUALITATE
Telegram devine o aplicație de mesagerie foarte populară

Este foarte probabil să vă rezumați la WhatsApp, Facebook Messenger sau Viber pentru nevoile voastre de comunicare, dar Telegram tinde să fie o platformă la fel de relevantă.

Sunt șanse foarte mari să fi renunțat la SMS-uri pentru a trimite mesaje, dar, în același timp, este foarte probabil să vă fi obișnuit cu multe alte aplicații pentru a comunica rapid și gratuit cu prietenii. În contextul în care WhatsApp a anunțat depășirea pragului de un miliard de utilizatori lunar, acel serviciu are toate șanse să fie destul de sus pe lista priorităților. Cu pași repezi însă, se pare că și Telegram începe să devină o alternativă populară.

De curând, cei de la Telegram au anunțat depășirea pragului de 100 de milioane de utilizatori prin intermediul imaginii de mai jos și al unui text de câteva rânduri. ,,În urmă cu doi ani și jumătate am lansat Telegram. După aceea, le-ați spus prietenilor și colegilor de muncă despre el. Iar atunci am început să creștem. 350.000 de utilizatori noi se înscriu zilnic pe platformă. Livrăm 15 miliarde de mesaje în fiecare zi.

La prima vedere s-ar putea să nu mai vedeți utilitatea unei alte aplicații pentru a scrie mesaje, Telegram are însă un avantaj major în fața WhatsApp. Compatibilitatea cross-platform este mult mai bine pusă la punct. Pe lângă aplicațiile de smartphone sau tabletă, pentru iOS și Android, există și o aplicație client pentru desktop, pe lângă versiunea web. În plus, toate mesajele voastre sunt disponibile peste tot și puteți continua o conversație de unde ați lăsat-o, atâta timp cât vă autentificați cu același nume de utilizator.

Telegram ajunsese anul trecut subiectul unei dezbateri după ce au început să circule online zvonuri cum că WhatsApp ar bloca link-urile de Telegram trimise prin mesaje. Indiferent dacă a fost sau nu adevărat, creșterea popularității sale se pare că nu a fost afectată.

 

telegram_100m

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele