10 oct. 2016 | 07:08

Samsung a încetat producția Galaxy Note 7: telefonul e prea periculos

ACTUALITATE
Samsung a încetat producția Galaxy Note 7: telefonul e prea periculos

După multiple rapoarte de telefoane Galaxy Note 7 explodate, Samsung a optat pentru întoarcerea lor în fabrică. Se pare însă că dispozitivele cu care au fost înlocuite sunt la fel de periculoase.

Lansarea Galaxy Note 7 s-ar putea să intre în istorie ca fiind una dintre cele mai periculoase din toate timpurile. Terminalele originale ajunse la utilizatori au explodat într-un număr atât de covârșitor, încât distribuția aparatului a fost oprită în fiecare colț al mapamondului, cu excepția Chinei, unde au fost folosite alte baterii.

Din păcate pentru compania coreeană, se pare că și terminalele cu care au fost înlocuite dispozitivele cu probleme sunt departe de a fi perfecte, mai multe explozii fără motiv având loc în ultima săptămână.

Vânzarea de Note 7 în Coreea de Sud a aînceput pe 19 august, dar la începutul lunii septembrie compania a inițiat un program de întoarcerea în fabrică a peste 2,5 milioane de unități vândute.

În mod oficial, compania sud coreeană încurajează în continuare posesorii de Note 7 să-și schimbe telefoanele cu alte unități.

Situația este atât de bulversantă pentru Samsung, încât mai multe surse au confirmat că, pentru un moment, gigantul oprește producerea de Galaxy Note 7. Prima publicație care a dezvăluit această informație este Yonhap News. Ziarul coreean citează o sursă anonimă ce lucrează la unul dintre furnizorii Samsung, deși nu a fost încă lansat un comunicat oficial care să infirme sau confirme informația. ,,Această măsură afectează o fabrică Samsung din Vietnam ce este responsabilă de livrarea globală a Galaxy Note 7.

În Statele Unite, doi operatori majori de telefonie au anunțat nu doar că încetează comercializarea de Galaxy Note 7, dar refuză și să mai ofere noi unități la schimb. Atât AT&T, cât și T-Mobile au decis să ofere orice alte telefoane la schimb celor care vin înapoi cu un Note 7. Cel mai probabil, alți operatori vor aplica aceeași rețetă în viitorul foarte apropiat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele