09 oct. 2016 | 21:53

Mesajul ciudat trimis de Samsung unui bărbat căruia i-a explodat noul Note 7

ACTUALITATE
Mesajul ciudat trimis de Samsung unui bărbat căruia i-a explodat noul Note 7

Este a treia oară când un Samsung Galaxy Note 7 înlocuit a explodat în Kentucky. Nu doar că incidentul l-a trimis pe proprietar la spital din cauza inhalării de fum nu tocmai benefic pentru organism, dar Samsung a făcut și o mică gafă.

Michael Klering povestește că s-a trezit la patru dimineața în camera sa, plină de fum provenit de la un Galaxy Note 7 pe care abia îl înlocuise. Aparent, telefonul era în flăcări, fără să fi fost conectat la un acumulator. Utilizatorul susține că dispozitivul a explodat din senin și, așa cum era firesc, fumul l-a făcut să se simtă într-atât de rău încât să fie nevoit să dea o fugă la spital.

Diagnosticul dat de medici a fost bronșita acută, așa că, după incident, Klering a contactat Samsung. Compania a cerut telefonul înapoi, dar Klering i-a refuzat. Le-a permis experților, totuși, să îi scaneze telefonul cu raze X. Aici lucrurile devin tragi-comice.

La scurt timp, Klering a primit un mesaj de la un reprezentant Samsung, care suna așa: „Abia am aflat. Pot să încerc să îl încetinesc dacă credem că va funcționa, sau pur și simplu îl lăsăm să facă ce amenință că o să facă și să vedem dacă o face, într-adevăr”. Nu e clar ce s-a întâmplat și de ce a primit Klering un astfel de mesaj, dar lucrurile nu arată deloc bine pentru Samsung.

Ca și cum nu ar fi fost suficient, vineri a explodat un alt Galaxy Note 7, în mâinile unei fete de 13 ani din Minnesota. În declarații acordate The Verge și Gizmodo, un reprezentant al companiei a spus că problema va fi tratată cu seriozitate în continuare și că siguranța utilizatorilor e foarte importantă, prin urmare se depun eforturi pentru a remedia situația. În funcție de rezultatele investigațiilor, Samsung va decide ce trebuie făcut.

Nimeni nu știe de ce se întâmplă în continuare astfel de incidente nefericite, dar dacă Samsung Galaxy Note 7 va fi chemat în fabrică a doua oară, lucrurile nu arată deloc bine pentru sud-coreeni.