14 mai 2016 | 14:01

Micul jihadist: ISIS vă învață copilul despre bombe și tancuri

ACTUALITATE
Micul jihadist: ISIS vă învață copilul despre bombe și tancuri

O nouă aplicație de mobil creată de gruparea teroristă ISIS vă învață copilul limba arabă prin asocieri cu tancuri și rachete.

Deși sunt șanse foarte mari să asociați problema terorismului doar cu adulți, se pare că membrii grupării ISIS se gândesc la viitor și vor să educe cei mai mici membri ai societății în materie de jihad – războiul sfânt.

Menită să-i spele pe creier de la cele mai fragede vârste, aplicația Huroof este dedicată în mod exclusiv dispozitivelor cu Android și a fost lansată de curând prin intermediul unuia dintre canalele de Telegram ale Statului Islamic. În interiorul aplicației, întregul sistem este foarte bine pus la punct când vine vorba de un amalgam de elemente educaționale. Practic, prin acest program gratuit, un copil poate învăța limba arabă, dar într-un mod cât se poate de natural, poate face și asocieri cu cuvinte cheie precum tancuri, bombe și alte instrumente relevante într-un război.

Totul este prezentat în Huroof sub forma unui joc educțional, iar dacă nu ai fi ofensat de simbolurile folosite, ai fi tentat să crezi că este relativ ușor de învățat limba. În schimb, pentru a completa pachetul de militarizare al celor mici, aceeași aplicație include cântece încărcate de termeni jihadiști și animații pe aceeași temă.

Mai multe publicații au confirmat că aceasta nu este nici pe departe prima aplicație a teroriștilor cu o afinitate pentru tehnologie. În schimb, este prima creație ISIS destinată copiilor. De obicei, autoritățile americane sunt foarte eficiente în a bloca astfel de manifestări jihadiste online, dar nimeni nu s-a așteptat ca gruparea teroristă să facă eforturi pentru formarea copiilor în tainele violenței în numele lui Allah.

Cei de la Telegram nu sunt deloc încântați că au ajuns să fie asociați cu astfel de activități și au început să fie destul de agresivi în desființarea activității ISIS pe platforma de chat. În luna noiembrie a anului trecut, oficialii Telegram au afirmat că au închis 78 de canale de dialog în 12 limbi asociate cu grupul terorist.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele