15 ian. 2016 | 18:42

ISIS a dezvoltat o aplicație de mesagerie criptată pentru Android

ACTUALITATE
ISIS a dezvoltat o aplicație de mesagerie criptată pentru Android

De vreme ce și-au pus în cap cam toate țările, agențiile și dictatorii din lume, ISIS a trebuit să dezvolte un sistem de mesagerie secret, construit de la zero, astfel încât membrii grupării să poată comunica între ei fără să fie depistați. Așa cum v-ați așteptat, sistemul de mesagerie merge exclusiv pe Android.

Conform grupului de hacker GhostSec, se pare că ISIS folosește o aplicație de mesagerie criptată, numită Alwari. Aceasta utilizează sisteme arhaice de criptare, în comparație cu ce am găsi pe WhatsApp și Telegram, însă, în ultima perioadă ISIS nu mai poate folosi mesageria modernă, de vreme ce Anonymous și alte grupuri le bruiază constant comunicațiile.

Culmea este că site-uri precum Twitter și Tumblr sunt în continuare centre de comunicații eficiente pentru grupul extremist, în ciuda eforturilor pe care le fac unele organizații de-a le bloca accesul și pe asemenea pagini.

Totuși, marele avantaj pe care îl are Alwari este faptul că programul este dezvoltat indendent și nu există metode ca utilizatorii să se poată raporta între ei, sau să existe ușițe prin care agențiile guvernamentale americane să poată accesa conturile teroriștilor. Așa cum v-ați aștepta, nu o să găsiți aplicația nicăieri prin Google Play ci mai degrabă prin colțurile întunecate ale Internetului.

În acest fel ISIS arată că singurii care pierd cu adevărat în strategia guvernului american de a lăsa portițe deschide în interiorul aplicațiilor dezvoltate în SUA sunt chiar utilizatorii normali ale acestora. Adevărații teroriști abandonează imediat aplicațiile care i-ar putea pune în pericol și vor dezvolta sisteme proprii unde statul american nu are acces. Cei care rămân cu buza umflată sunt utilizatorii care folosesc programe voit vulnerabile doar pentru că dezvoltatorii sunt obligați să lase portițe de acces în interiorul aplicațiilor pe motivul ”securității naționale.”