Facebook a desființat oficial o funcție foarte importantă

, 12 Ian, 07:03

Dacă vă numărați printre cei care foloseau Facebook ca o soluție de backup pentru fotografiile voastre, veți fi dezamăgiți să aflați că respectiva funcție a fost desființată.

În teorie, cei de la Facebook fac eforturi dese pentru a introduce funcții noi în serviciu. În definitiv, doar prin actualizări dese reușești să menții viu interesul utilizatorilor existenți și să atragi și alții noi în curtea rețelei sociale. Din păcate, se pare că mai există și excepții de la regulă, manifestate prin eliminarea unor funcții care s-ar putea să vă fi făcut viața mai ușoară.

Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut în urmă cu câteva săptămâni, dar acum a devenit oficial. Pe data de 10 ianuarie 2016, cei de la Facebook au desființat Photo Sync. Respectivul serviciu funcționa ca o metodă automată de backup pentru toate fotografiile voastre de pe mobil sau PC. Acestea erau urcate automat online în mod securizat într-unul sau mai multe albume la care doar voi aveați acces. Dacă decideați să faceți publice acele imagini, parțial sau în totalitate, era opțiunea voastră. Puteați de asemenea să le ștergeți.

Parțial, funcțiile incorporate în Photo Sync pot fi găsite într-o nouă aplicație intitulată Moments, pe care o puteți descărca gratuit din Apple AppStore și Google Play. Problema este că cei mai mulți dintre noi s-au cam săturat să instaleze aplicații suplimentare pentru niște funcții aparent banale ce le găseam în Facebook. În contextul în care vorbim de o singură rețea socială, trendul de a avea patru cinci aplicații pentru a profita la maxim de tot ce are de oferi sau ce putem face dintr-o singură pagină web, tinde să fie din ce în ce mai absurd. Deja avem pentru Facebook, pe lângă aplicația omonimă, aplicațiile Pages, Messenger și Moments. Câte mai urmează?

,,Oamenii care folosesc sincronizarea fotografiilor vor avea posibilitatea să-și mute fotografiile în noua noastră aplicație Moments, unde le vor putea vedea, descărca și șterge. Dacă nu vor să descarce Moments, vor putea de asemenea să descarce fotografiile sincronizate în format zip pe computer sau să le șteargă prin intermediul paginii personale de Facebook.” Acesta este comunicatul oficial al companiei pe marginea subiectului, iar soluțiile puse la dispoziție sunt destul de radicale.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail