01 feb. 2016 | 12:20

Droneboarding e un nou sport inedit și high-tech

VIDEO
Droneboarding e un nou sport inedit și high-tech

În cazul în care nu ați văzut în suficient de multe scenarii drone folosite într-un mod neobișnuit, droneboarding este un nou sport care pare să devină un trend la scară largă.

În ultimii ani, dronele au devenit foarte populare, odată cu diversificarea funcționalității de care sunt capabile. Inițial, au fost folosite doar pentru divertisment și, eventual, un pic de supraveghere video de slabă calitate. Acum, dronele comerciale sunt mult mai puternice și pot fi folosite pentru livrări de colete sau capturi video de foarte bună calitate, până la rezoluție 4K. Până la clipul de mai sus, nu le-am văzut însă să fie folosite pentru a trage oameni aflați pe un snowboard.

Inspirat de wakeboarding, sportul care se desfășoară pe apă și implică utilizarea unei bărci cu motor pentru a trage o placă de surfing la viteză foarte mare, un grup de ruși au creat droneboarding. În acest caz particular, o dronă este folosită pentru a trage un copil aflat pe un snowboard. Deoarece copilul trebuie să fie foarte atent să nu se lovească de ceva, în acest scenariu, drona este manevrată de altcineva. Cel mai probabil, tatăl copilului este responsabil de ideea trăznită și controlul dronei.

În teorie, aceeași metodologie poate fi folosită și în cazul unui adult, dar pentru că forța de tracțiune necesară este semnificativ mai mare, aveți nevoie de o dronă mult mai puternică. Forța de rezistență scăzută a zăpezii anulează un pic din greutate, dar efortul este în continuare unul impresionant. În plus, pentru ca experiența să stea la baza unei cantități semnificative de adrenalină, este necesară o viteză mult mai mare decât cea ilustrată în clipul de mai sus, iar aceea implică, de asemenea, un motor mult mai puternic introdus în dronă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele