Dronele au stabilit un nou record de greutate ridicată [VIDEO]

Dronele au stabilit un nou record de greutate ridicată [VIDEO]

O echipă de ingineri de la Universitatea din Oslo tocmai au intrat în cartea recordurilor atunci când au reușit să ridice 61 de kilograme cu nimic altceva decât un set de drone controlate prin telecomandă.

Dronele controlate prin telecomandă au, de fapt, un nume: Megakopter. Acesta este un monstru compus din opt hexacoptere, sau mai bine zis drone cu șase seturi de elice. Asta ar însemna forța de ridicare a 48 de motorașe care ridică o structură din aluminiu de care sunt agățate 61 de kilograme. Pentru a intra în cartea recordurilor, dronele au trebui să țină structura în aer mai mult de 30 de secunde. Echipa de cercetători din Oslo au ținut greutatea de 61 de kilograme pentru 37 de secunde, stabilind astfel un nou record mondial.

Echipa de cercetători norvegieni speră ca în viitor să apară și alte versiuni ale Megakopter-ului care să ridice greutăți și mai mari, sau chiar oameni. Chiar și așa, indiferent de câte kilograme Megakopterul ar putea să care, nu pare să prindă din urmă faima și design-ul unic al ”megadronei” chinezești Ehang 184 care a făcut senzație iarna aceasta cu ocazia CES 2016.

Rămâne de văzut dacă occidentalii vor putea prinde din urmă designul chinezilor. Până acum tot ce au reușit să facă e să lege un număr de drone convenționale între ele pentru a putea căra greutatea minimă a unui adult. Dacă e vorba de cockpit, avionică și tehnologia elicelor care să se preteze cu adevărat la transportatul de oameni, acestea aproape că nici nu există.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: