21 oct. 2015 | 08:30

Sfârșitul lumii nu ar arăta atât de rău din interiorul acestui buncăr de lux

ENTERTAINMENT
Sfârșitul lumii nu ar arăta atât de rău din interiorul acestui buncăr de lux

O companie specializată în buncăre menite să adăpostească oamenii de Apocalipsă a creat un spațiu din care orice milionar și-ar dori să privească cum se sfârșește lumea.

Situat în Rothenstein, Germania, buncărul Vivos Europe One este declarat ca fiind cel mai mare și sigur adăpost sub pământ. Fără îndoială, este și unul dintre cele mai extravagante. Disponibil doar pe bază de invitație, un loc în acest buncăr i-ar costa pe viitori rezidenți undeva în jur de cinci milioane de dolari de persoană. De banii aceștia, „locatarii” își pot decora și personaliza camerele după bunul plac.

Îndată ce construcția acestuia va ajunge la final, buncărul masiv va oferi adăpost împotriva dezastrelor naturale sau a războiului. Buncărul a fost construit inițial de către sovietici în timpul Războiului Rece și era utilizat pe post de fortăreață în care erau depozitate echipamentele militare și munițiile. Acum, proprietatea de 30 de hectare a fost cumpărată de Vivos Group, o companie din Statele Unite.

Deși compania construiește tot felul de buncăre pentru a fi folosite în caz de dezastru, Erope One este destinat exclusiv persoanele cu o stare materială impresionantă, care sunt obișnuite cu un stil de viață demn de invidiat. Potrivit companiei, chiar dacă nu se știe când va avea loc „accidentul”, este foarte bine să ai un loc la adăpost asigurat de pe acum. Chiar dacă este extrem de costisitor, CEO-ul Vivos, declară pentru Business Insider că investiția este una pentru întreaga viață.

Pentru a ajunge pe proprietate, persoanele care vor locui în buncărul de lux vor avea nevoie de un elicopter, acesta fiind pus la dispoziție de către cei de la Vivos. Echipat cu uși blindate și coridoare protejate, adăpostul ar trebui să reziste exploziilor nucleare, prăbușirii unor avioane, agenților biologici sau chimici, cutremurelor sau alte forme de pericole.

La interior buncărul are tuneluri cu o lungime totală de cinci kilometri. Proprietatea include două sisteme de climatizare și ventilație, împreună cu rezervoare de apă și generatoare de electricitate care permit utilizarea independentă, fără să fie nevoie de ajutor din lumea exterioară.

Pe lângă toate sistemele de securitate, Europe One include un centru de asistență medicală și chiar o capelă. Chiar dacă lumea se sfârșește, milionarii trebuie să se răsfețe cumva. Așadar, în interiorul buncărului există mai multe zone cu piscină, completate cu un bar unde locuitorii pot savura un pahar de vin.

Fiecare familie care se va muta în buncărul Europe One va beneficia de 800 de metri pătrați, care pot fi distribuiți pe două etaje. Fiecare apartament poate beneficia de piscine, cinema sau săli de fitness. Aspectul interiorului este foarte asemănător cu celui al unui yacht de lux.

E bine de știut că milionarii au opțiuni variate atunci când vine vorba de alegerea unui loc în care să-și petreacă Apocalipsa, dar, totuși, ar fi de preferat ca aceste spații de lux să nu fie populate prea curând.