„Profeții” ne explică de ce Apocalipsa nu a venit la timp

„Profeții” ne explică de ce Apocalipsa nu a venit la timp

Gruparea creștină online care a prezis că viața noastră pe Pământ se va sfârși pe 7 octombrie vine cu explicații în legătură cu „întârzierea” Apocalipsei.

Până acum, am supraviețuit unei suite de Apocalipse, având în vedere că aproape în fiecare an apare câte un avertisment care anunță că Lumea va lua sfârșit. Totuși, cei care „prezic” aceste atrocități nu se lasă, și țin neapărat să ne explice că Apocalipsa va veni, dar nu are chiar o dată fixă.

Gruparea creștină eBible a anunțat sfârșitul lumii, pentru prima dată, pentru data de 21 mai 2011. Totuși, pentru că la acea dată nu s-a întâmplat absolut nimic, creștinii au trebuit să reprogrameze, așa că au stabilit o nouă dată, pe 7 octombrie 2015, când, ce să vezi, iar nu s-a întâmplat nimic. Așadar, gruparea eBible vine cu niște lămuriri.

Aceștia au declarat că data era mai mult o sugestie decât o afirmație sigură. „Am crezut că sunt șanse mari ca Dumnezeu va completa Ziua Judecății și că va distruge Pământul în acea zi. Mai multe informații din Biblie indicau spre acea zi, iar noi am decis să le împărtășim cu voi. Totuși, nu am spus că Apocalipsa va veni cu siguranță, ci doar că sunt mari șanse”, au declarat creștinii de la eBible.

Totuși, să nu credeți ca dacă încă suntem aici, asta înseamnă că Dumnezeu ne-a iertat cele multe păcate. Potrivit grupării, chiar dacă nu am murit pe 7 octombrie, asta nu înseamnă că suntem în afara oricărui pericol. Aceștia își acceptă greșeala în ceea ce privește data la care trebuia să fim rași de pe fața Pământului, dar cred cu tărie că acea zi va veni.

Întrebați dacă au mințit, aceștia insistă pe faptul că s-au bazat pe ideea că existau mari șanse ca Apocalipsa să vină pe 7 octombrie, iar publicul a fost informat ca atare. Spunând „există mai șanse ca sfârșitul lumii să aibă loc pe 7 octombrie”, aceștia se declară nevinovați și complet sinceri.

Astea fiind spuse, se pare că nu mai există vreun avertisment în legătură cu o potențială Apocalipsă până în 2020. Așadar, până se mai trezește vreun „profet” să vină cu ideea strălucită că lumea se va sfârși în curând, ar trebui să ne bucurăm de cei cinci ani de liniște.