29 iul. 2015 | 06:15

S-ar putea să aveţi deja Windows 10 descărcat pe sistem

ACTUALITATE
S-ar putea să aveţi deja Windows 10 descărcat pe sistem

Într-o perioadă în care aşteptăm cu entuziasm lansarea Windows 10, s-ar putea ca unii dintre noi să-l aibă deja descărcat.

Dacă vă aflaţi printre cei care speră să-şi poate instala noul Windows 10 sub forma unui upgrade gratuit de la Windows 7 sau Windows 8.1, s-ar putea să aveţi parte de o veste bună. Deşi oficialii Microsoft au confirmat că vor lansa noul sistem de operare în etape, există şanse destul de mari ca începând de astăzi să fie deja descărcat pe computerul vostru sub forma unui kit de instalare. Din păcate, nu veţi fi invitaţi să-l instalaţi până când compania americană nu este sigură că totul este în regulă cu versiunea finală a SO-ului.

Mai mulţi internauţi au început să afirme online că fişiere de instalare pentru Windows 10 au apărut într-un folder intitulat GWX de pe partiţia sistemului actual de operare. Această etapă premergătoare instalării a fost promisă anterior de Microsoft, deci e bine de ştiut că, cel puţin până la un punct, lucrurile funcţionează conform planului.

În cazul în care aţi trecut prin etapa rezervării copiei voastre de Windows 10, dar respectivul folder nu apărut şi nu aţi fost avertizaţi că a fost iniţiată descărcarea, este foarte important să nu vă faceţi griji. Conform Microosft, este posibil să aşteptaţi între câteva şi câteva săptămâni până când computerul vostru va face tranziţia la noul SO.

Ca fapt divers, dacă faceţi parte dintre norocoşii care şi-au instalat deja Windows 10 pe computer, nu ezitaţi şi instalaţi-vă actualizările oferite de Microsoft. Din câte se pare, există deja un day-one patch care sporeşte stabilitatea în cazul celor care au făcut trecerea de la Windows 7 şi Windows 8.1 la 10.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele