Au apărut cerinţele de hardware pentru Windows 10 Mobile

Au apărut cerinţele de hardware pentru Windows 10 Mobile

Cu doar câteva zile rămase până la lansarea Windows 10 şi Windows 10 Mobile, Microsoft a publicat lista cerinţelor hardware.

Dacă aţi folosit vreodată un smartphone cu Windows Phone, indiferent de cine este produs, aţi observat o experienţă de utilizare constantă pe orice configuraţie hardware. Această particularitate se datorează dorinţei Microsoft de a dezvolta şi îmbunătăţi o platformă cu un design şi o experienţă identică pe fiecare aparat. Pentru a continua această tradiţie şi cu Windows 10 Mobile, compania americană a pus la punct un set de cerinţe hardware minime destinate partenerilor OEM.

Publicate pe blogul MSDN şi preluate la scurt timp de mai multe publicaţii online, respectivele limitări hardware sunt surprinzător de slabe. Deşi acestea se pretează pentru un gadget entry-level, e greu de crezut că sunt mai mici decât în cazul Windows Phone.

Cu alte cuvinte, la scurt timp după lansarea Windows 10 Mobile, aveţi mari şanse să achiziţionaţi un aparat construi în jurul unui ecran cu o rezoluţie nativă de 800 x 480 pixeli. Cantitatea minimă de memorie RAM este 512MB, iar spaţiul de stocare ar trebui să fie de minim 4GB. Nu este obligatoriu ca respectivul telefon să aibă o cameră frontală, iar camera principală trebuie să fie minim VGA. Nici măcar prezenţa unui accelerometru sau cip Bluetooth nu pare să fie obligatorii.

Dacă ar fi să citim printre rânduri, am putea spune că Microsoft face eforturi pentru a atrage un număr cât mai mare de parteneri OEM. Pentru că a devenit evident că în ultimii ani nu prea am văzut smartphone-uri cu Windows Phone de la altcineva decât Nokia, respectiv Microsoft, gigantul din Redmond speră să schimbe această realitate odată cu lansarea Windows 10 Mobile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: