29 sept. 2015 | 06:49

S-a lansat cel mai securizat telefon. Cât costă BlackPhone 2?

ACTUALITATE
S-a lansat cel mai securizat telefon. Cât costă BlackPhone 2?

În cazul în care domeniul vostru de activitate necesită un nivel de securitate sporit pentru comunicaţiile cu colegii, aveţi nevoie de BlackPhone 2.

Deşi ar putea părea imposibil la prima vedere ca un producător de smartphone-uri să se diferenţieze de concurenţă, cei de la Silent Circle au făcut o treabă destul de bună la mijlocul anului trecut, când au lansat prima generaţie de BlackPhone. Vânzările se pare că au fost atât de îmbucurătoare încât au justificat un urmaş.

Luna trecută, acelaşi producător a anunţat începerea precomenzilor pentru BlackPhone 2. Dacă aţi ratat acel val, nu mai contează pentru că oricum telefonul este oficial la vânzare şi poate fi achiziţionat de pe website-ul Silent Circle. Cum era de aşteptat, preţul de achiziţie nu este unul foarte accesibil.

Amatorii de securitate, care, conform celor de la Silent Circle, vor să fie imuni la hackeri şi la sistemele de supraveghere ale organizaţiilor guvernamentale, se pot orienta către BlackPhone 2 contra sumei de 800 de dolari. Această valoare cu mult peste media unui terminal de top actual nu se va reflecta într-o configuraţie hardware impresionantă, dar sunt şanse ca telefonul să nu vă dezamăgească la capitolul performanţă. În definitiv, nu-l cumpăraţi ca să vă jucaţi pe el.

BlackPhone 2 va fi construit în jurul unui display Full HD de 5,5 inci. Partea de procesare va îmbina un Snapdragon 615 de la Qualcomm cu 3GB RAM şi un spaţiu de stocare de 32GB. Nu va lipsi din ecuaţie un slot pentru carduri microSDXC, dacă vreţi să extindeţi memoria internă a aparatului, iar pentru capturi foto video veţi putea apela la camera principală de 13 megapixeli sau cea frontală de 5 megapixeli.

Magia acestui telefon se află însă în software, nu în hardware. Ca urmare, s-ar putea să fiţi încântaţi de experienţa de utilizare şi nivelul de securitate al datelor oferit de Silent OS o versiune modificată de Android cu un accent pe comunicaţii securizate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele