27 apr. 2015 | 11:56

Românii și plata cu Bitcoin: În trei luni, Netopia are 10 magazine pentru care procesează

ACTUALITATE
Românii și plata cu Bitcoin: În trei luni, Netopia are 10 magazine pentru care procesează

Dacă vrei să plătești cu Bitcoin, în aproape 10 magazine din România poți face asta. Netopia susține că a ajuns în doar trei luni să proceseze plăți pentru acești comercianți.

După magazine precum PCGarage, ComputerGames, Fly-go.ro sau Kartela.ro, din 20 aprilie și Vola.ro, cea mai mare agenție de turism online din România, procesează Bitcoin prin platforma Netopia mobilPay. Procesatorul de plăți informează că lista a ajuns la 10 magazine, asta în ultimele trei luni, conform comunicatului remis „Playtech“.

În urma implementării, care nu presupune costuri sau eforturi suplimentare de dezvoltare din partea comercianţilor, clienţii pot achita cu Bitcoin orice serviciu sau produs disponibil în oferta magazinului. Mai mult, pentru a încuraja ecosistemul Bitcoin şi a impulsiona plăţile cu moneda digitală, Netopia mobilPay oferă, în primul an de la implementare, un comision de doar 0,5% la plata prin aceasta. Potrivit lui Antonio Eram, director și fondator Netopia, orice comerciant online partener mobilPay, indiferent de produsele sau serviciile pe care le vinde, poate integra plata cu Bitcoin. Tot procesul durează doar câteva ore.

Printre cele mai recente şi importante nume care au implementat metoda de plată este Vola.ro, cea mai mare agenţie de turism online din România, specializată pe vânzarea de bilete de avion şi pachete de vacanţă. Netopia mobilPay a anunţat disponibilitatea opțiunii de încasare prin Bitcoin pentru toți comercianții parteneri mobilPay în decembrie 2014. „Când am pornit la drum nu ne aşteptam la rezultate excepţionale, pentru că plata cu Bitcoin nu generează beneficii enorme pentru useri și comercianți, însă tehnologia din spatele său este extraordinară. Reprezintă următorul pas în tot ceea ce înseamnă online“, a declarat Antonio Eram.

 

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele