03 iul. 2015 | 10:00

Primul BlackBerry cu Android e pregătit pentru lansare în SUA

ACTUALITATE
Primul BlackBerry cu Android e pregătit pentru lansare în SUA

BlackBerry și-a prezentat actualul sistem de operare în 2013, renunțând la vechiul nume și promițând o nouă eră. A eșuat, în mare parte. Acum, pregătește primul telefon cu Android și ar putea fi un succes. 

BlackBerry este recunoscută pentru securitatea terminalelor sale și pentru tastatura fizică foarte bună. Deși BlackBerry OS 10 trebuia să fie următorul pas, lipsa de aplicații i-a dăunat. Cum Android este o platformă open source și aplicații sunt sute de mii, pasul BlackBerry spre platforma dezvoltată de Google este firesc. BlackBerry Venice urmează să fie primul telefon.

Anul trecut, BlackBerry a impresionat cu modelul Passport, dotat cu ecran pătrat, și directorul companiei a spus că va ajunge să folosească Android doar atunci când va putea garanta același nivel de securitate. A și spus recent că aceasta e cheia succesului: securitatea combinată cu încrederea pe care o au oamenii în această platformă. Tocmai de aceea Venice se anunță un dispozitiv interesant și cu dotări tehnice foarte bune.

Potrivit PhoneArena, acesta va avea un ecran de 5,4 inci QuadHD, un procesor cu șase nuclee Qualcomm Snapdragon 808 ca pe LG G4 și va avea un ecran curbat similar Galaxy S6 edge. Totodată, Evan Blass a publicat pe Twitter o poză cu ceea ce ar trebui să fie tastatura fizică a acestui model, deși alții susțin că este a unui Passport cu o poză diferită pe ecran.

După cum se vede, sunt cele trei butoane de pe Android, un buton pentru a activa tastatura digitală și o ușoară curbură pe margine. Telefonul va fi de tip slide, adică pe șină, ca să poată fi menținută tastatura fizică, dar să fie disponibil și un ecran cu diagonală mare.

Tot Blass a spus că acest model va fi lansat în rețeaua americană AT&T. De asemenea, s-ar pregăti și un model mai ieftin cu Android, pornind de la BlackBerry Z3. Asta nu înseamnă sfârșitul BlackBerry OS, dar măcar înseamnă acces la mai multe aplicații.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele