18 iun. 2015 | 11:50

BlackBerry revine la un design de mult uitat: smartphone cu șină

ACTUALITATE
BlackBerry revine la un design de mult uitat: smartphone cu șină

BlackBerry ar putea lansa în curând modelul Venice, unul dintre cele mai interesante dispozitive ale canadienilor.

În timp ce majoritatea producătorilor importanți de pe piață încearcă să introducă design-uri noi pentru telefoanele lor, cei de la BlackBerry apelează la unul mai vechi pentru a reveni pe prima scenă. După cum scriu cei de la Geeky Gadgets, compania canadiană a prezentat încă din luna martie a acestui an un telefon cu șină, însă nu a oferit mai multe detalii în legătură cu specificațiile acestuia.

Acestea au ieșit la iveală abia acum, la aproximativ trei luni distanță, și se pare că telefonul va putea rivaliza cu marile flagship-uri de la Samsung și LG. Terminalul se va numi BlackBerry Venice și va avea un ecran QHD cu o diagonală de 5,4 inci care va ascunde sub el o tastatură. Procesorul va fi, din câte se pare, un Qualcomm Snapdragon 808 tactat la 1,8GHz. În trecut, se credea că BlackBerry va apela la modelul 810, însă problemele legate de supraîncălzire probabil i-au convins pe cei din conducere să renunțe la el.

BlackBerry Venice va avea, de asemenea, 3GB RAM și o cameră foto principală de 18 megapixeli, alături de una secundară de doar 5 megapixeli. Și mai interesant este faptul că am putea vedea Android instalat pe acest telefon. Conform unui zvon apărut zilele trecute, cei de la BlackBerry ar putea folosi Android în curând, Venice fiind primul model dotat cu sistemul de operare creat de către Google. Dispozitivul va fi lansat cel mai probabil în luna noiembrie, însă BlackBerry nu a confirmat vreo informație până în prezent.

Dacă ți se pare cunoscut designul, atunci ar trebui să știi că nu BlackBerry a creat prima dată un smartphone de acest tip, cu slide vertical, ci Dell. Modelul Venue Pro de mai jos rula Windows Phone 7 și se dorea unul perfect pentru business. A eșuat.